A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Grillezett mangalicacsülök savanyított zöldségekkel, sült újburgonyával

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 8 kis mangalicamalac-csülök, 40 dkg mangalicazsír, 5 dkg só, 10 dkg fokhagyma, 1 dkg kakukkfű, 1 kg újburgonya, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg piros retek, 25 dkg gyöngyhagyma, 25 dkg ecetes uborka

Elkészítés: A malaccsülköket 5 százalékos sóoldatban másfél órán keresztül állni hagyjuk, majd a felolvasztott mangalicazsírban 3 órán át 95 °C-on a fűszerekkel, fokhagymával konfitáljuk.

A zöldségeket (sárgarépát, retket, gyöngyhagymát) forró vízben megforrázzuk, majd jeges vízben visszahűtjük. Salátamarinádot készítünk sóval, cukorral, borecettel, és ebben egy napot állni hagyjuk a zöldségeket.

Az újburgonyát héjastul megmossuk és felszeleteljük ujjnyi vastagságúakra. A malaccsülköket faszénen grillezzük az újburgonyával együtt, majd tálaláskor a savanyított zöldségeket rakjuk mellé egy kevés feldarabolt ecetes uborkával. 

Címkék: rillgezett mangalicacsülök, savanyított zöldségek, sült újburgonya

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!