Grillezett mangalicacsülök savanyított zöldségekkel, sült újburgonyával
Hozzávalók: 8 kis mangalicamalac-csülök, 40 dkg mangalicazsír, 5 dkg só, 10 dkg fokhagyma, 1 dkg kakukkfű, 1 kg újburgonya, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg piros retek, 25 dkg gyöngyhagyma, 25 dkg ecetes uborka
Elkészítés: A malaccsülköket 5 százalékos sóoldatban másfél órán keresztül állni hagyjuk, majd a felolvasztott mangalicazsírban 3 órán át 95 °C-on a fűszerekkel, fokhagymával konfitáljuk.
A zöldségeket (sárgarépát, retket, gyöngyhagymát) forró vízben megforrázzuk, majd jeges vízben visszahűtjük. Salátamarinádot készítünk sóval, cukorral, borecettel, és ebben egy napot állni hagyjuk a zöldségeket.
Az újburgonyát héjastul megmossuk és felszeleteljük ujjnyi vastagságúakra. A malaccsülköket faszénen grillezzük az újburgonyával együtt, majd tálaláskor a savanyított zöldségeket rakjuk mellé egy kevés feldarabolt ecetes uborkával.
Még nincs hozzászólás