A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Fond, tekerd, horgold, színezd!

Még nyár van, de lassan beköszön a sapkaszezon, így utolsó lehetőségünk van egy kicsit megőrülni, ami a hajzatunkat illeti.

Fotó: Shutterstock.com

Próbáljunk ki most valami szokatlant, hajmeresztőt vagy hajtapasztót. Nem kell megijedni, sem a fonatok, sem a raszta, sem a százféle szín nem szól örökre, néhány óra alatt meg lehet tőlük válni, akár olló nélkül is.

Így színezz!

A színes tincsek legjobban a szőkés árnyalatokban mutatnak. Választhatunk tartós festéket, de kimosható színező spray-t is. A variációk száma végtelen: hosszában összecsíkozhatjuk magunkat szivárványosra, vagy szolidan csak a hajvégeket vadítjuk meg, az alkotókedvünktől függ.

Ha valami igazán vagány, fesztiválos megoldásra vágyunk, akkor ne féljünk a kobaltkéktől, a fűzöldtől vagy az erőteljes ciklámentől sem, melyeket akár váltakozva is felvihetünk a tincseinkre.

Így fonj!

Továbbra is tarolnak a nyári fonatok, melyek attól nyáriak, hogy mindig rejtegetnek valami meglepetést. Vagy egy madártollat, vagy néhány gyöngyöt, vagy szalagokat, vagy virágot. És ha még ez sem lenne elég, megbolondíthatjuk a copfjainkat azzal is, ha színes tincseket csempészünk közéjük.

Igen mutatós tud lenni a vastag szálú hajból készített dupla parkettafonás. Könnyen meg is lehet csinálni, főleg, ha nem frissen mosott, csúszós a haj. Válasszuk ketté fésűvel a hajunkat, ahol tetszik, hiszen csinálhatunk aszimmetrikus frizurát is.

Egy kisebb részt válasszunk le a homlokunknál az egyik oldalon, majd szedjük szét három tincsre. A szélsőket mindig alulról tegyük egymásra. Miközben szépen haladunk lefelé, mindig vegyünk hozzá a szélső tincsekből egyet-egyet.

Akkor lesz elegáns, ha azonos vastagságú tincseket választunk egymás mellé. A végét gumizzuk be, lógassuk, vagy tűzzük vissza a fonat alá.

Így rasztázz!

Még mielőtt nekiállsz tincsenként összeragacsozni a hajadat, ülj le egy pillanatra. A raszta haj elkészítése nem egy tízperces tevékenység, és illik szakemberre bízni. Bármilyen típusú, sűrűségű hajból lehet rasztát készíteni, de az fontos, hogy legalább 15 centi hosszúnak kell lennie.

Megtoldani is lehet akár 70 centis darabokkal is, ha épp ehhez van kedvünk. A rasztázás előtt jól meg kell mosni a hajat, de balzsamozni tilos, mert akkor csúszik, és nehezen tupírozható.

Fel kell készülni arra is, hogy a folyamat eltart akár 10-15 óráig is, így aztán hideg élelmet, italt, filmet, könyvet elő kell készíteni, hogy bele ne haljunk az unalomba, mire elkészül a hajunk.

Hogyan készül?

A fodrász tincsenként feltupírozza a hajat, méghozzá a lehető legalaposabban, a legszorosabb gubancolással, és úgy, hogy ne szőrösödjön ki. A tincsnek hasáb alakúnak kell lennie, a kibújó szálakat vissza kell bújtatni. Ezután jöhet a horgolás egy horgolótű segítségével.

Tipp

  • Az elkészült rasztát két hétig nem érheti víz, hogy a tincsek tömörödhessenek, keményedhessenek.
  • Két hét után vissza kell horgolni az előbújt szálakat.
  • Hogy kinek mikor kezd el összeállni, filcesedni a frizurája, az függ a hajtípustól és a horgolásra fordított időtől.
  • A raszta hajat is szabad megmosni, de utána mindig vissza kell horgolni a kósza szálakat.
  • Tévhit, hogy a raszta hajtól csak ollóval lehet megszabadulni. Körülbelül ötórás tevékenységgel szépen ki lehet simítani a tincseket, és azután már csak egy frissítő hajvágásra van szükség, hogy a töredezett végektől megválhassunk.

Címkék: nyárvégi frizurák, színezett tincsek, parkettafonás, raszta haj

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!