A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Fogyni fogsz, erősödni, és ez csak a kezdet!

Hogy milyen mozgásformát válassz? Attól is függ, mit szeretnél elérni. Egy biztos, akármelyiket is választod, minden egyes órával, lépéssel, karemeléssel tettél valamit az egészségedért és a boldogságérzetért. Szóval megéri!

Fotó: Shutterstock.com

Fogyni akarsz? Ajánlott sport a spinning

Sokan azért sportolnak, hogy fogyjanak. Megfelelő étrend mellett valóban a mozgás az alakformálás legcélravezetőbb módja. Egy óra edzés alatt sportágtól és intenzitástól függően körülbelül 200–800 kilókalória ég el. Nem mindegy hát, hogy milyen sportot választunk.

Az utóbbi évek egyik legdivatosabb és a zsírégetés szempontjából leghatásosabb fitnesztrendje a spinning. A speciális bicikliken, csoportban, zenére végzett mozgásformát, mint annyi mást is, Amerikában találták ki.

Johnny Goldberg triatlonista fejlesztette ki az eszközt azért, hogy rossz idő esetén teremben edzhessen. Létrehozott egy olyan teremkerékpárt, amely az országúti biciklizéshez leginkább hasonló erőfeszítésre kényszeríti az izmokat. Bejött a dolog. A spinningrajongók száma a világon mindenhol, így Magyarországon is egyre nő.

Kardio mozgás, mely elsősorban zsírégetésre, a comb és a fenék formálásra alkalmas. Fejleszti a keringési és légzőrendszert, és az állóképességet. A legtöbb klubban speciális fényeffektek mellett, nagyon jó zenékre teker a társaság.

A jó hangulat, a pörgős zenék miatt az emberek sokkal többet bírnak, mint valaha is gondolták volna. Persze ha az ember fogyni akar, az edzések mellett szénhidrátban szegény étrendet is jó tartania. És ajánlott edzés előtt valamennyi szénhidrátot fogyasztani, mert a spinning az energiát először a szénhidrátraktárakból nyeri.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 1. számának 28. oldalán!)

Címkék: önismeret, jóga, futás, spinning, gyógytorna, fogyás, ultrafutó, bodyart, sportválasztás, önfegyelem, zsírégetés, maráz zsuzsa, bailar, erősödés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!