A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

És mi legyen a gyerekkel?

Aztán összeházasodtak, és boldogan éltek, amíg el nem váltak. A bíró az anyánál helyezte el a gyereket, az apának pedig megmondta, hogy mennyi tartásdíjat kell fizetnie. Ezt az apa sokallta, az anya kevesellte. A gyerek pedig nem értette, miért acsarkodnak a szülei holmi pénzeken, miközben folyton azt mondják neki, hogy a világ minden kincsénél többet ér.

Fotó: Shutterstock.com

Ahány elvált anyával beszéltem, annyiféleképpen vélekedtek a gyerektartásról. Végül az az érzésem támadt, hogy a tartásdíj sokszor már nem is a gyerek nevelésére, eltartására szánt hozzájárulás, hanem sokkal több annál.

Gyakran inkább a bosszú eszköze vagy a bűntudat jelképe, de lehet szerelmi üzenet is az apuka részéről, hogy megbántam, visszajönnék…

Költsd csak a nőidre a pénzed!

A leggyakrabban sajnos azt hallani, hogy az apák nem fizetnek, úgy kell levonni a jövedelmükből a gyerektartást, ha egyáltalán van bevallott jövedelmük… A 36 éves Ági viszont jól kereső vállalkozó, és egy életre el akarja felejteni a férjét, Zoltánt.

Azt szeretné, ha soha nem menne a gyerek közelébe, ha nem hordaná fel a csajai lakására, ha nem tömné tele egészségtelen kajákkal, miközben nagyon jól tudja, hogy Tomikának érzékeny a gyomra.

Ha nem vinné bele veszélyes kalandokba, amilyen a vadvízi evezés meg a sziklamászás, hanem egyszerűen felszívódna. Ági a válásukat követő harmadik évben közölte Zoltánnal, hogy nem kell a tartásdíja, költse csak a nőire, egyedül is képes felnevelni Tomit.

Megszüntette a bankszámlát, ahová Zoltán addig utalt, és elköltözött a gyerekkel, még iskolát is váltottak. Egyszerűen megszűntek Zoltán számára.

Ági tudja, hogy a jog az apa mellett áll, és a láthatást kötelező lehetővé tenni, de ismervén az exét, azt is tudja, hogy Zoltán soha nem fogja kijárni ezt a jogát, mert végtelenül lusta és tehetetlen.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 9. számának 34. oldalán!)

Címkék: válás, tartásdíj, tartásdíjra vonatkozó jogszabályok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!