A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Egy kutyakölyök háborgásai

Igen, én vagyok az új kedvenced, akivel nemrég összebútoroztál, és akit csak úgy felkapsz és összepuszilgatsz, ha olyanod van, amikor én pont szaladgálni szerettem volna. Ahhoz, hogy tartósan együtt tudjunk élni, jó lenne, ha megszívlelnéd a tanácsaimat.

Fotó: Shutterstock.com

Először is hagyjál békén azzal, hogy milyen fajta kölyök vagyok, mert ez engem egyáltalán nem érdekel. Vagyok, aki vagyok, egy félelmetes ragadozó, a nagy éji vadász, az ordas farkas tesója, és ha bosszantasz, jól ellopom a zoknidat.

Nagyon értékelem, hogy befogadtál az óladba, de tudd meg, hogy a mamival sokkal jobb volt, mert ő naponta fényesre nyalta a bundámat, és akkor papizhattam belőle, amikor csak akartam.

És a mami nem visított, amikor belecsimpaszkodtam a farkincájába és ide-oda rángattam, sem amikor picit kicsipkéztem a fülét, sem akkor, amikor viccből beleharaptam az orrába. Te viszont mindenért hisztizel.

És a mamival oda pisilhettem meg kakilhattam, ahova akartam, és soha nem verte bele az orromat, te viszont megőrjítesz ezzel a klórszagú tisztaságmániáddal.

Azt sem értem, hogy ugyanazért a pisiért hol ugrálsz örömödben, és még nasit is kapok, hol meg dühösen kiabálsz velem, és kidobsz az ágyadból. Döntsd már el, hogy mit akarsz!

Könyörgöm, felejtsd el, hogy rám kötözöd magad azzal a hosszú madzaggal, és végigvonszoltatod magad az utcán. Lehet, hogy nemsokára nagy leszek és erős, de amíg még kicsi vagyok, nem cibálhatok magam után egy ekkora gazdit.

Sokkal jobb lenne, ha eldobnánk a madzagot, és szabadon szaladgálhatnánk mindenfelé, te jobbra, én balra.

Fotó: Shutterstock.com

Hiába vittél el a kutyaiskolába, hogy megmutasd, hogyan kell szépen menetelni, mert azok a buta nagy kutyák csak egyféleképpen tudnak menni. Hát, ez szörnyen unalmas!

Nézz meg engem, én sokkal ügyesebb vagyok, mert én cikcakkban is tudok viháncolni, sőt, még ugribugrizok is közben.

Vannak azért jó fej dolgaid is, például amikor finom falatkákat adsz nekem. De miért kell mindenért megdolgoznom? Hát te nem ismered a feltételek nélküli, önzetlen szeretet fogalmát?

Jól van, leülök, ha annyira akarod, de lásd be, nem tudok sokáig ücsörögni a kedvedért, mert majd kiugrom a bőrömből.

Értékelem, hogy imádsz, de miért kell a legszebb álmomból felverned azzal, hogy a levegőbe dobálsz, aztán összenyomorgatsz, szétpuszilgatsz és a fülembe visítozol, hogy jaj de cuki vagyok? Pontosan tudom, hogy cuki vagyok. És? Hagyjál aludni.

És ha már az alvásnál tartunk, légy szíves és ne pakold rám a nagy fejedet, mert nem vagyok kispárna. És az ágyból se tologass ki, mert nekem ugyanúgy fázik a lábam, ha kilóg a paplan alól, mint neked. Ha nem tetszik a rendszer, akkor aludjál te abban a béna plüsskosárban, amit a sarokba raktál.

Fotó: Shutterstock.com

Nagyon kérlek, ne hozz kínos helyzetbe azzal, hogy teleaggatsz testékszerekkel meg csilivili hajcsatokkal, mert mint mondtam, én valójában egy vérszomjas farkas vagyok, nem bazári majom. Ráadásul, ha nem tűnt volna fel, férfi vagyok, és nem csajszi.

És ne pakolgass a ridikülödbe, mert nagyon nyomja a talpam a kulcscsomód, valamint folyton beletekeredek a fülhallgatód zsinórjába, arról nem beszélve, hogy nem vagyok pénztárca. És a hónod alá se csapjál be, mert nyomod a pocim és kijön belőlem a reggeli.

Ha nem muszáj, ne vásárolj nekem tök ciki ruhácskákat se, amiben alig tudok megmozdulni, a cipőcskékről nem is beszélve. Jó, ha nagyon hideg van, hajlandó vagyok felvenni valami pulcsit, de csakis férfias színekben, masnik és szívecskék nélkül.

Ha egy mód van rá, etess engem mindig friss husival, mert ha nem tudnád, húsevő vagyok, és ne csempéssz közé sárgarépát, se más zöldségeket.

És ami a legfontosabb, azt a büdös macskádat ne engedd a tányérom közelébe, mert ha még egyszer ott találom, szőrmepapucsot csinálok belőle! Ja, a kutyatápot pedig edd csak meg nyugodtan, én úgyis utálom.

Légy szíves, értékeld, ha szépen nézek rád, mert olyankor épp fel akarlak vidítani. És a lábujjadba sem azért harapok bele, mert haragszom rád, hanem hogy gyere játszani. És az új cipődet sem azért rágtam össze, mert egy gonosz törpe vagyok, hanem mert itt hagytál egyedül, és féltem, unatkoztam, szomorú voltam.

Mi van? Hogy ne ugassak? Hogy fogjam már be? De miért ne ugassak? Én így tudok beszélni, és ha jól tudom, szólásszabadság van. Én sem szoktam rád szólni, hogy ne kornyikálj a fürdőkádban, mert bántja a zenei hallásomat, meg hogy ne ordítozz a játszótéren, hogy lábhoz!

Na, azt hiszem, egyelőre ennyi. Ha jó leszel, ígérem, sokat fogok fogócskázni és bújócskázni veled, és mindennap kapsz majd egy puszit!

Fotó: Shutterstock.com

Címkék: kutyatartás, kis kutya a lakásban, a kutya nem játékszer, a kutya húsevő állat, a kutya barát, a kutya társ

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!