A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Egy kacat lettem a gyűjteményében

Takaros lakás, szép gyerek, egy kutya, egy macska, no meg egy raktár. A raktárhoz csak a férjnek van kulcsa, nem is vágyik oda más. Havonta negyvenezerbe kerül a bérlése, ez évi szinten majdnem félmillió. Mi lehet olyan értékes, aminek az őrzéséért megéri kidobni ezt a pénzt?

Fotó: Shutterstock.com

M. Margó (34) közgazdász negyedik éve él férjével, a pénzügyekkel foglalkozó, 41 éves Pállal. Mindkettejük második házassága ez. Az esküvő után Pál Margó házába költözött, az előző lakást otthagyta a feleségének és a gyerekeinek. – A házam be van bútorozva, minden megvan benne, ami kell – meséli Margó. – Úgy gondoltam, Pali majd megérkezik négy-öt bőrönddel, esetleg pár doboz könyvvel, amiknek majd helyet keresünk. De nem így történt.

Évi félmilliós szemétraktár

– A szomszédunk adta ki Palinak a kertjében álló, zárható garázst – mondja Margó. – Négyszer fordult a teherautó, mire mindent áthordott az előző helyről. Én csak álltam és bámultam, egyik kartondoboz a másik után, és ami elképesztő, hogy a férjemnek nem volt fogalma sem, mit rejthetnek a zsákok és ládák.

Belekukkantottam egyikbe-másikba, tele voltak papírokkal, szalvétákkal, poszterekkel, a papírtányértól kezdve a régi rejtvényújságokon át a párja vesztett cipőtől a kopott sílécig minden volt bennük. Csupa olyan holmi, amiért még a lomtalanításkor sem ül oda senki, hogy őrizze. Hat éve kelt feszültséget köztünk ez a dolog – teszi hozzá Margó.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 10. számának 41. oldalán!)

Címkék: hobbi, szeretethiány, mániákus gyüjtögetők, gyűjtögetés, kacatok a lakásban

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!