A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Citromtorta

Fotó: Fejér Gábor

HOZZÁVALÓK

A tésztaalaphoz: 25 dkg finomliszt, 2 csipet só, 25 dkg vaj, fél vaníliarúd kikaparva, 10 dkg porcukor, 4 dkg őrölt mandula, 1 db tojás

A krém hozzávalói: 5 db citrom, 24 dkg porcukor, 4 db tojás, 1,6 dl frissen facsart citromlé, 25 dkg szobahőmérsékletű vaj

A tésztalap elkészítése: A lisztet a sóval és a vajdarabokkal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a kikapart vaníliát, a tojást, és az egészet gyors mozdulatokkal csomómentesre összegyúrjuk. Folpackba csomagolva három órára hűtőbe tesszük, pihentetjük, hogy megkeményedjen. Addig elkészítjük a krémet.

A krém elkészítése: A tálba belereszeljük az 5 citrom héját, hozzászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a tojásokat és a citromok levét, és vízgőz fölött 82-83 °C-ra melegítjük, közben folyamatosan habverővel keverjük.

Utána a tűzről levesszük, 50-60 °C-ra visszahűtjük, és kézi mixerrel a szobahőmérsékletű vajat fokozatosan belekeverjük, míg a krém teljesen sima nem lesz. Tíz-tizenöt percre hűtőbe rakjuk, addig megsütjük a tésztaalapot.

Összeállítás: Tortaformába helyezzük az alaptésztánkat, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt világos színűre sütjük. A tésztaalapot kihűtjük, beletöltjük a már félig kihűlt citromkrémet, majd hűtőben másfél-két órán át hűtjük.

A citromtortát felszeleteljük, és mangófagylalttal vagy ízlés szerinti fagylalttal tálaljuk.

Címkék: citromtorta, mangófagylalt

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!