A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Caroline Gilby, a Borászok Barátja

Hogy ki lehet a magyar Borászok Barátja? Például egy angol hölgy, aki nem mellesleg egyike a világ legjobb borszakértői, a Master of wine cím tulajdonosának.

Caroline Gilby
Fotó: Földesi Máté

A Borászok Borásza-díj különbözik minden elismeréstől. Nem csak azért, mert borászok adják borászoknak, mert saját maga közül választ ki a szakma valakit évente egy-egy kiemelkedő teljesítményért, de azért is, mert talán ez az a díj, amelynek jelöltjei közt szép számmal vannak hölgyek is. 

Idén, immáron tizenkettedik alkalommal, az utolsó körben két hölgy mérettetett meg, három férfi borásszal szemben.

Bárdos Sarolta és Bodó Judit mellett – akik Tokajt képviselték – Balatonfüredről Figula Mihály, Villányból Ipacs Szabó István és a szintén balatoni Konyári János voltak „versenyben”.

A szakma idén úgy találta jónak, hogy a tavaly elhunyt Konyári János munkásságát ismerték el ezzel a díjjal.

A díjat alapító Rókusfalvy Pál elmondta, hogy az elmúlt évtizedben is sokat fejlődött a magyar borászszakma, egyre többen vannak, akik már nemzetközi összehasonlításban is szép borokat kínálnak.

A borászatok technológiában és tudásban is eljutottak arra a szintre, hogy már meg tudják mutatni magukat, boraikat külföldön is.

Néhány éve már nemcsak a kiemelkedő borászati munkára képes borászokat díjazzák, hanem a Borászok Barátját. Olyan embereket jelölnek erre az elismerésre, akik sokat tettek azért, hogy messze vigyék a magyar bor üzenetét. Idén az angol Caroline Gilby a Borászok Barátja.

Caroline 1990 óta foglalkozik behatóbban a magyar borokkal, azóta hatalmas fejlődést, valóságos forradalmat látott. Mint mondta, azon lesz a jövőben is, hogy sok magyar borászt meglátogasson és a magyar bor hírét tovább öregbítse a világban.

Címkék: borászok barátja-díj, borászszakma, szép borok, a magyar bor híre

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!