A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Biciklivel végig a Duna mentén

Igazán akkor fogjuk megérteni, hogy Dunau-Radwegen talán életünk legszebb útján van szerencsénk kerekezni, amikor csillogó szemű amerikaiak, japánok és ausztrálok lelkesednek mellettünk a táj festőiségétől. Ők óceánokon és földrészeken át utaztak ide. Nekünk itt van a szomszédban.

Fotó: Shutterstock.com

Bár az út észrevétlenül, de nagyon kellemesen lejt hazáig, a dunai levegő, a napsütés és az öt-hat órás biciklizés utáni városnézés meg fogja tenni a hatását. Igen fitten fogunk leszállni a nyeregből a végén.

Hogyan tervezzünk?

A magyarok körében a Duna menti bicajozásnak két útvonala közkedvelt: az első a folyó forrásától, Donaueschingentől indul, és Passauig tart. Ez nagyjából 600 kilométer.

A második Passautól Pozsonyig 440, esetleg Budapestig még 300-360 km. A forrás–Passau út legalább kilenc napig tart, de a rövidebb, Passau–Pozsony távolságra is érdemes egy hetet szánni.

A híres Dunau–Radweg kiváló minőségű kerékpárút. A napi 100 km teljesíthető, de akkor elszáguldunk minden látnivaló mellett. Érdemesebb 60-70 kilométert vállalni, és lelassulva élvezni az élményeket.

Kemping, Zimmer frei vagy szálloda?

Fotó: Shutterstock.com

A kemping több csomagot jelent, és egy ilyen hosszú úton minden deka számít. Viszont esténként isteni a társaság.

Amerikai nagyszülők unokáikkal, akik tandemeken tartanak Barcelonából Moszkvába, holland hittérítő városi cajgával a Fekete-tenger felé, vagy koreai diákok, akik Londonból igyekeznek Szöulba…

A Zimmer frei kicsit drágább, de van fürdőkád, ami jól tud esni egy hidegebb nap után. A szállodában mindez együtt – reggelivel. Bármelyik szállás jó előre lefoglalható, és az internet telis-tele van útvonaltervekkel.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 8. számának 56. oldalán!)

Címkék: bicikli út, donau radweg, passau, pozsony, donaueschingen

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!