A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Berkesi Judit: A legszebb, amikor teli torokból énekeljük a magyar himnuszt

Izgalmasan teltek az elmúlt hónapok az M4 Sport műsorvezetője, Berkesi Judit számára. Az ország egyik legnépszerűbb sportriportere a nyári sportesemények emlékezetes pillanatairól, családjáról és kétéves kislányáról is mesélt, akivel már együtt skandálják a "Ria-ria-Hungária" rigmust.

Fotó: Sárosi Zoltán

Mik a tapasztalatai az M4 Sport új stúdiójáról?

Nagyon impozáns, modern stúdiót tudtunk felavatni a férfi labdarúgó-Európa-bajnokságon, de ami számunkra is nagy öröm, hogy pillanatok alatt be tudtuk lakni, hiszen egy nagy világesemény idején a stúdió a második otthonunkká válik. A legújabb technikai eszközöknek köszönhetően mi is könnyebben tudjuk követni az élő eseményeket, de ami még fontosabb, hogy a néző számára is olyan képi megjelenítéseket nyújt, melyek még élvezetesebbé és emlékezetesebbé teszik a közvetítéseket, beszélgetéseket, elemzéseket.

Milyen emlékezetes pillanatokat hozott a labdarúgó-Európa-bajnokság az M4 Sport háziasszonyaként?

A magyar válogatott mindhárom meccse felejthetetlen emlék számomra, ahogy az egyenes kieséses szakasz minden izgalma, az esetleges hosszabbításokkal és büntetőrúgásokkal is. A futball azért az egyik legnépszerűbb sportág a világon, mert olyan forgatókönyveket produkál a kisebb és nagyobb csapatok között is, mint semelyik másik sportág.

Volt olyan mérkőzés, amelyet a helyszínen láthatott?

A Hollandia–Csehország-nyolcaddöntőt. Ez volt az utolsó Eb-mérkőzés a Puskás-arénában, és a meccs eredménye jól kapcsolódik az előző válaszomhoz. Az esélytelenebb csehek ugyanis nagyon fegyelmezett, precíz taktikával legyőzték a nagy sztárokkal teletűzdelt holland válogatottat. Ráadásul fenomenális hangulat közepette játszhattak a csapatok.

Olimpia vagy foci-Eb? Melyik áll közelebb önhöz?

Szerencsére nem kell választanom a kettő között, már csak azért sem, mert az olimpián a labdarúgás is szerepel, a nőknél ráadásul a legjobbak vesznek részt rajta. Az olimpia nagyon különleges, hiszen a sok ismert arc és sportág mellett olyan sportolók is képernyőre kerülnek, akikről talán sosem hallottak a nézők.

De mindegy, hogy valamelyik vízilabda-válogatottunk ugrik medencébe, vagy éppen Hárspataki Gábor karatéka küzd az éremért, a lényeg, hogy a magyarokért szoríthatunk. Azt szoktam mondani, hogy a mi munkánk sikeressége egyenes arányban van a sportolók sikerességével, egy olimpiai közvetítés akkor lehet igazán jó, ha magyar sikerről szól. Hála Istennek ebből volt bőven ezen az olimpián is!

Kislányával együtt drukkoltak a magyar válogatottnak és a magyar olimpikonoknak?

Kislányom augusztusban volt kétéves, de a „Ria-ria-Hungária” rigmust már hangosan skandálja, a bölcsiben is megtanította a társainak. A meccseket ő még nem nézi, de felismeri, ha foci megy a tv-ben. Az olimpia alatt pedig nehéz volt elmagyarázni neki, hogy a síró sportoló örömében hullajt könnyeket. Ő még nehezen érti, hogy lehet valaki boldog, miközben sír.

Sűrű volt a nyári programja, belefért a pihenés? Mennyire számíthatott családjára a nyári sportmunkák kapcsán?

A családom nagyon sokat segített az Európa-bajnokság és az olimpia alatt is. Férjemre is mindenben számíthatok, hiszen az Eb első két hetében éppen este voltam távol a családtól, de sikerült nagyon jól megszervezni a segítséget. Az olimpia más szempontból volt megerőltető, hiszen a kollégák nagy része itthon éjjel és hajnalban dolgozott, de nekem is folyamatos elfoglaltságom volt a játékok idején délelőttönként, szóval ismét a családtagok segítsége könnyítette meg az életünket. Az olimpia után nyílt lehetőség egy hosszabb pihenésre, feltöltődésre a családdal.

A műsorokban mennyire követi öltözködésben a magyar csapatok színeit?

Arra igyekszünk figyelni, hogy a klubcsapatok színeiben véletlenül se jelenjünk meg a képernyőn, hiszen fontos a semlegesség. A válogatott meccseken már nem probléma, ha megjelenik például a piros szín rajtunk, de nem szurkolóként vagyunk jelen a képernyőn, így ez nincs benne a koncepcióban. Ha direkt ilyen típusú forgatás van, akkor persze felveszem a válogatottmezemet.

Milyen szurkoló Berkesi Judit? Van kedvenc szurkolói rigmusa?

Mondjuk úgy, hogy szenvedélyes szurkoló vagyok, de csak akkor, ha szurkolói minőségemben vagyok jelen egy meccsen, sportriporterként nem engedhetjük meg, hogy teljesen elragadjanak az érzelmek. Minden biztató rigmust szeretek, de szerintem a legszebb, amikor a válogatott meccs előtt, vagy egy győztes verseny után teli torokból énekeljük a magyar Himnuszt. Ennél nincs szebb rigmus.

(x)

Címkék: olimpia, m4 sportcsatorna, berkesi judit, foci eb

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!