A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az idő náluk is múlik, de a ragyogásuk mégis kortalan

Számít-e, hogy mit tud egy színésznő, ha már megereszkedett a bőre és ősz a haja? Okos, tehetséges, energikus, de közben elmúltak az évek. Máshogy kell rájuk nézni? A választ ők maguk adják meg azzal, hogy elfogadják és elfogadtatják magukat. Hogy büszkén viselik a korukat, mint Helen Mirren. Vagy még jobban is érzik magukat a bőrükben hatvan felett, mint Jamie Lee Curtis. Esetleg annyira szerencsések, mint Salma Hayek, akinek 55 évesen sem okoznak problémát a szarkalábak. Míg sokszor húsz, harminc évesen is harcolunk az idővel, ezek a nők megmutatják, hogy a szépség kortalan.

Fotó: Shutterstock.com

Helen Mirren, a királyi szépség

Az Oscar-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas orosz származású színésznő 76 éves múlt idén júliusban. Erre a korra általában már azt mondjuk, hogy ’tulajdonosa’ idős. Igazi nagymamakor, és ehhez passzoló kinézetet is társítunk hozzá. Nos, Helen Mirren erre tökéletesen rácáfol.

2007-ben, amikor A királynő című filmjéért megnyerte az Oscar-, a Golden Globe- és a BAFTA-díjat is, még azok is felfedezték benne az eleganciát, akik addig nem látták. Pedig mindvégig ott volt. Színészi tehetsége mellett nőies kisugárzása is különleges, és sem az egyikből, sem a másikból nem veszített az évek alatt.

Ennek köszönheti, hogy 2014-ben a L’Oreál reklámarca lett, pedig már akkor is majdnem 70 volt. A szerződése attól volt egyedi, hogy kikötötte, nem retusálhatják a róla készült képeket és videókat. Ma, amikor egy huszonéves is ’agyonfilterezi’ az arcát, az aktuális szelfijét, Helen Mirren más példát mutat. Ő méltósággal fogadja korát és külsejét akkor is, ha az épp nem tökéletes. Mindig a természetes szépség híve volt. Nem rejtegeti sem a ráncait, sem az ősz haját, élvezi, amilyen.

„Minden kornak megvannak a maga előnyei és hátrányai. De a legtöbbször rájössz, hogy nem akarsz visszamenni, hanem pontosan ott akarsz lenni, ahol most vagy, annyi tapasztalattal, amennyid most van… Vagy fiatalon halsz meg, vagy öregszel. Ez a valóság. Én sosem akartam fiatalon meghalni. Túlságosan is kíváncsi vagyok az életre…”– nyilatkozta a színésznő saját öregedésről néhány éve a Vogue-nak.

Mirren legutóbb szeptemberben, a 78. velencei filmfesztiválon tündökölt, ahol egy csodaszép ezüst Dolce & Gabbana ruhában mutatta meg, hogy nem csak a szépsége, a stílusa is kortalan.

Monica Bellucci, az olasz ideál

Fotó: Shutterstock.com

Az 57 éves színésznő Sophia Loren méltó utóda az olasz szépségek sorában. Monica eredetileg jogásznak készült, de egy modellügynökség hamar meglátta benne a kifinomult eleganciát. Párizs és New York divatvilága után jött a filmezés, és noha ebben kevés igazán minőségi munkája ismert, nevéről mégis mindenkinek az eszményi nő jut eszébe.

Monica Bellucci valódi kortalan szépség. Szépségének titka – saját elmondása szerint – meglehetősen egyszerűek: hosszú séták a friss levegőn, nyugodt alvás és napi torna a jó alakért. A színésznő nem tartja vonzónak a vékonyságot, de arra nagyon odafigyel, hogy mit eszik.

Főleg halat, sovány húst és zöldségeket fogyaszt. Szerinte a legfontosabb, hogy egy nő szeresse önmagát. „Mindenekelőtt szeretned kell magad, és csak akkor gondolják mások is, hogy szép vagy (…) A lélekkel foglalkozni kell. Ha abban harmónia uralkodik, akkor az arc is ragyogni kezd” – nyilatkozta nemrég a People magazinnak.

Salma Hayek, a mexikói szépség

Fotó: Shutterstock.com

A mexikói–amerikai színésznő és producer szeptember elején ünnepelte az 55. születésnapját. És akkor most nézzünk bármelyik fotójára, és még egyszer nyugtázzuk a korát. Igen, 55! A 2002-es Frida című film Frida Kahlójaként berobbant színésznő büszke arra, hogy szépsége csak a genetikáján, és nem orvosi beavatkozásokon alapszik.

Instagram-képein feltűnnek az ősz hajszálak, de mégsem erre figyel senki, hanem a szinte ránctalan arcára, melyet még egy 35 éves nő is megirigyelhet. A botoxot mindig is tagadta, cserébe elárulta a szépségének titkát. „Reggel soha nem tisztítom meg a bőrömet.

Nagymamám azt tanította nekem, hogy éjszaka a bőröm pótolja mindazt, amit nappal elveszített. Illetve, ha este megtisztítottam, reggel mitől lenne piszkos?” – tette fel végül is a jogos kérdést a színésznő, aki arról is nyilatkozott már, hogy ébredés után rózsaolajjal ápolja a bőrét, amely bőrregeneráló és élénkítő hatású. Az arclemosók helyett pedig kókuszolajjal távolítja el a sminkjét, így még kevesebb kemikália kerül a bőrére.

Salma nemrég arról is beszélt egy tévéműsorban, hogy soha semmit nem változtatna meg mesterségesen a külsején. Érthető, hiszen miért is tenné? A színésznő, aki 41 évesen szült, imádja a divatot, a csillogást, és igen, ő szeret szép lenni. 

Jamie Lee Curtis, a vagány szépség

Fotó: Shutterstock.com

A novemberben 63. születésnapját ünneplő, magyar származású, kétszeres Golden Globe-díjas színésznő vagányságával és divatos stílusával hívja fel magára a figyelmet még ma is. Ő az a sztár, aki nyíltan vállalja, hogy jobban érzi magát most a bőrében, mint fiatalon. Hiszen végre nem kell senkinek sem megfelelnie. A mindig elegáns, ugyanakkor korántsem sablonos színésznőről sugárzik a magabiztosság.

Curtis nem titkolta soha, hogy a 2000-es évek elején próbálkozott meg a botoxszal, amiért súlyos árat fizetett: rászokott a Vicodin nevű fájdalomcsillapítóra. Ma már úgy fogalmaz: „ez a fajta eljárás nem volt neki való”. Megviselte a korábbi plasztikai beavatkozása, éppen ezért komoly véleménye van arról, hogy mit tesz ez a mai fiatalokkal.

„Nagyon veszélyes, olyan mintha egy baba kezébe láncfűrészt adnánk. Nem tudjuk, hogy milyenek a hosszú távú hatásai mentálisan vagy fizikálisan ezekre a fiatalokra, akik amiatt szenvednek, mert magukat hasonlítják másokhoz a közösségi média oldalain” – nyilatkozta a Daily Mail című lapnak.

Tony Curtis lánya idén nyáron a Borderlands című film forgatása miatt Magyarországon tartózkodott, és még Mátészalkára (nagyszülei az 1900-as évek közepén Mátészalkáról emigráltak az Egyesült Államokba) is ellátogatott.

„Azt hiszem, hogy mindenki, legyen bárhol a világon, amint elér egy bizonyos kort, még jobban keresi, hogy ki ő igazán. Keressük a családunk, az örökségünk, és a hitünk meghatározó részleteit. Kíváncsian kutatjuk, honnan hová fejlődtek, kikké váltak a szeretteink, és általuk mi is” – mondta itt-tartózkodása alatt egy kereskedelmi televíziónak adott interjúban.

Sarah Jessica Parker, az egyszerűség híve

Fotó: PuzzlePix

A Szex és New York Carrie Bradshaw-ja egynek számít a divattal és a szépséggel. A sorozatbeli szerep nem is áll távol Sarah Jessica Parkertől még akkor sem, ha idén már betöltötte az 56-ot.

Nemrég a Daily Mail fotósai kapták lencsevégre, amint New Yorkban ebédelt, smink nélkül és természetes ősz hajjal. Miért ne tehetné meg, gondolhatnánk. A fotója viszont felrobbantotta az internetet, és míg az egyik tábor szerint jó, hogy ezt így megteheti, a másik oldal azt hangoztatta, hogy ez ciki, és miért nem törődik jobban magával. A kérdés jogosan merül fel: hívei vajon azt nehezményezték, hogy túl öregnek néz ki?

A színésznő látszólag nem foglalkozik az idő múlásával. Elfogadja, mert így természetes. „Persze hogy én is hiú vagyok, nem lenne igaz, ha az ellenkezőjét állítanám. Sok mindent kipróbáltam az évek során, de lassan rájöttem, mi való leginkább nekem. (…) Hajat és fogat mosok, fogselymezek, borotválom a lábamat, és dezodort használok. Semmi bonyolult nincs a rutinomban” – mondta az angol Vogue-nak egy 2016-os interjúban.

A színésznő nagyon szerény körülmények között nőtt fel, de emlékei szerint édesanyja különleges programok előtt mindig beparfümözte magát, így megtanulta, hogy a nő – pénztől függetlenül – mindig lehet elegáns és magabiztos.

Címkék: jamie lee curtis, salma hayek, sarah jessica parker, helen mirren, monica bellucci, színésznők a szépségről, színésznők az idő múlásáról

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!