A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az arcod folytatása a dekoltázs

Igen, ha belenézünk a tükörbe, hajlamosak vagyunk kizárólag az arcunkba bámulni, közel is hajolunk, hogy még közelebbről láthassuk a szarkalábakat, de lejjebb valahogy nem nézelődünk.

Fotó: Shutterstock.com

Pedig aki ránk néz, ugyanazzal a pislantással nem csak a szemünket látja, hanem a nyakunkat, dekoltázsunkat is. Vagyis a homloktól a keblünk halmáig azonos ápolást érdemel a bőrünk, már csak azért is, mert itt a bőr hasonlóan érzékeny, mint az arcon.

Dús kebel, szép dekoltázs?

Igen is, meg nem is. Mert sajnos minél nagyobb keblekkel dicsekedhetünk, annál nagyobb veszélyben van a dekoltázs simasága, egyrészt, mert a mellek súlya miatt előbb veszít rugalmasságából, másrészt, mert álmunkban összegyűrjük. Első szabály tehát, hogy már fiatalkortól meg kell tanulni hanyatt fekve aludni, ha tetszik, ha nem.

De mit is értünk dekoltázs alatt?

Két részre oszthatjuk ezt a területet.

  • A felső része a mellek felett, a vállcsontok alatt helyezkedik el. Ez a terület van legtöbbször kitéve UV-sugárzásnak, és a mellizmok csökkenésével ez veszít hamarabb a rugalmasságából is. Sajnos ilyenkor mély, V alakú ráncok jelennek meg.
  • Az alsó része a két kebel között található, amit csak akkor látnak mások, ha akarjuk és felfedjük, itt a szoros melltartó, a rossz alvási szokások és megint a káros sugárzások okoznak ráncokat, méghozzá minden irányban.

Ha a dekoltázsunk pettyes is, foltos is, megint csak a túlzott napozás a ludas, így az a legjobb, ha már kezdettől vigyázunk rá.

TIPP: Akkor is krémezd be az arcod, nyakad, dekoltázsod magas faktorszámú fényvédővel, ha nem is a strandra mész, csak dolgozni vagy a boltba. Amint kilépsz a fényre, a bőröd fedetlen része ki van téve a káros sugaraknak.

 

Fotó: Shutterstock.com

Amit a ruha takar, de mégsem

A dekoltázs eleve akkor szép, ha a keblek is szépek. Teltek, feszesek, formásak. Ezért, ha vonzó dekoltázst akarunk, rendszeresen ápoljuk a mellizmokat és a kebleket is, tornával, hidratálással, megfelelő melltartóval, és nem utolsósorban kiegyensúlyozott táplálkozással, mert a sok hízás-fogyás eredményeként a mellek zsírszövetállománya hol megnő, hol lecsökken, a bőr viszont megnyúlik, és a keblek petyhüdtté válnak.

Ha ez megtörtént, a feladatunk a bőr feszesítése lesz, amit krémezéssel, masszázzsal és feszítő pakolásokkal tudunk megoldani.  

Így ápold a dekoltázsod!

  1. A tisztításhoz használhatod ugyanazt a bőrradírt és tisztító tejet, tonikot, amit az arcodra és a nyakadra.
  2. Kozmetikustól savas kezelést is kérhetünk a sejtregeneráció és a foltok elhalványítása érdekében.
  3. Szintén a kozmetikusnál oldható meg, hogy iontoforézissel, ultrahanggal a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttassák a bőrfeszesítő és tápláló hatóanyagokat.

TIPP: Milyen táplálékokat igényel a bőr?

  • Az E-vitamin antioxidáns és bőrfiatalító hatású
  • A hyaluronsavak biztosítják a jó vízmegkötő képességet
  • Az avokádó-, borágó- és ligetszépeolajak szintén magas bőrtápláló képességgel, öregedésgátlóval és magas vitamintartalommal rendelkeznek
  • A szantálolaj csökkenti a már kialakult ráncokat
  • A pacsuliolaj feszesíti a már megereszkedett bőrt

Fotó: Shutterstock.com

Tipp: Az étkezés is számít!

Az A-, C- és E-vitamin sejtregeneráló hatása közismert, ezeket célszerű belsőleg is a szervezetbe juttatni. A sárgarépa, a növényi olajak, a citrusok és a zöld saláta tartalmazza nagyobb mennyiségben ezeket a szépítő anyagokat.

TIPP: Hasat be, mellet ki!

Máris szebb a dekoltázsod, ha csak egyszerűen kihúzod magad. Ha görnyedt a hátad, a mellkasod beesik, a dekoltázs pedig összegyűrődik. Figyelj a helyes testtartásra.

TIPP: Házi pakolás feszesítésre és táplálásra

Keverj össze 2 tojásfehérjét, egy banánt és egy adag tejszínt, majd kend a nyakadra, dekoltázsodra legalább kéthetente. A tojásfehérje feszesít, a banán tele van a megfelelő vitaminokkal, a tejszín pedig visszapótolja az elvesztett zsírt az adott területen.

TIPP: Agyagozzunk?

Igen! Az agyagpakolás ugyanis tele van a dekoltázs bőrének szükséges ásványi anyagokkal. Agyagport a gyógyszertárakban, drogériákban lehet beszerezni.

Címkék: dekoltázs bőrének ápolása, tápanyagpótlás a bőrnek, alvási szokások és ráncosodás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!