A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az arcod folytatása a dekoltázs

Igen, ha belenézünk a tükörbe, hajlamosak vagyunk kizárólag az arcunkba bámulni, közel is hajolunk, hogy még közelebbről láthassuk a szarkalábakat, de lejjebb valahogy nem nézelődünk.

Fotó: Shutterstock.com

Pedig aki ránk néz, ugyanazzal a pislantással nem csak a szemünket látja, hanem a nyakunkat, dekoltázsunkat is. Vagyis a homloktól a keblünk halmáig azonos ápolást érdemel a bőrünk, már csak azért is, mert itt a bőr hasonlóan érzékeny, mint az arcon.

Dús kebel, szép dekoltázs?

Igen is, meg nem is. Mert sajnos minél nagyobb keblekkel dicsekedhetünk, annál nagyobb veszélyben van a dekoltázs simasága, egyrészt, mert a mellek súlya miatt előbb veszít rugalmasságából, másrészt, mert álmunkban összegyűrjük. Első szabály tehát, hogy már fiatalkortól meg kell tanulni hanyatt fekve aludni, ha tetszik, ha nem.

De mit is értünk dekoltázs alatt?

Két részre oszthatjuk ezt a területet.

  • A felső része a mellek felett, a vállcsontok alatt helyezkedik el. Ez a terület van legtöbbször kitéve UV-sugárzásnak, és a mellizmok csökkenésével ez veszít hamarabb a rugalmasságából is. Sajnos ilyenkor mély, V alakú ráncok jelennek meg.
  • Az alsó része a két kebel között található, amit csak akkor látnak mások, ha akarjuk és felfedjük, itt a szoros melltartó, a rossz alvási szokások és megint a káros sugárzások okoznak ráncokat, méghozzá minden irányban.

Ha a dekoltázsunk pettyes is, foltos is, megint csak a túlzott napozás a ludas, így az a legjobb, ha már kezdettől vigyázunk rá.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 8. számának 18. oldalán!)

Címkék: dekoltázs bőrének ápolása, tápanyagpótlás a bőrnek, alvási szokások és ráncosodás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!