A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az amerikai elnök esküvője a Napkirály stílusában

Donald Trump amerikai elnök, egykori ingatlanmogul harmadik esküvőjét a Napkirály, XIV. Lajos stílusában rendezték meg.

Melania Trump
Fotó: PuzzlePix

Az akkor ötvennyolc éves üzletember 2005. január 22-én, Floridában állt oltárhoz. Menyasszonyával, a harmincnégy éves Melania Knauss exmodellel akkor már öt esztendeje együtt éltek. Trump 1,5 millió dollárt érő gyémántgyűrűvel jegyezte el menyasszonyát.

Melania ruháját a Dior tervezője, John Galliano álmodta meg a Napkirály stílusában, de ihletet merített Jackie Kennedy esküvői ruhájának díszítéséből is.

A huszonöt kiló súlyú ruhát 90 méter szaténból varrták, 1500 kristállyal és gyönggyel díszítették, 550 órát dolgoztak a hímzéseken. Árát a szakértők 200 ezer dollárra becsülik.

A menyasszony kölcsönzött gyémánt nyakéket viselt. Kék harisnyakötőjét a La Perlától vásárolta, és egy régi rózsafüzért vitt virágcsokor helyett. A nyitó tánc után azonnal átöltözött a Vera Wang tervezte, szexis, testhez álló, elöl magasan felsliccelt, selyemtüllből varrt ruhába.

Három New York-i óriáscég versenyzett a terem díszítéséért, végül egy fehérarany, versailles-i stílusú dekoráció nyerte a pár tetszését. Az asztalokat csipkeszélű fehér brokátabroszokkal terítették meg, melyeken 17 óriási aranyozott gyertyatartó állt.

Az asztalt fehér hortenziával, tearózsával, orchideával, boglárkával és – az illat kedvéért – gardéniával díszítették. A 40 tagú zenekar klasszikus zenét játszott.

A menüt mesterszakácsok állították össze: volt libamáj papajakrémmel, aranylevelekbe tekert kaviár, rák és bélszínérmék zöldbors mártásban.

Az ötemeletes selyemfényű tortát konyakos krémmel töltötték, 3000 fehér marcipánrózsával, madarakkal és virágokkal díszítették. Minden vendég külön kis tortát is kapott, csokoládés trüffel krémmel töltve. 

Címkék: donald trump, melania knauss

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!