A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, szeptember!

Mérleg havának is hívják, hisz a hónap utolsó dekádjában a Mérleg csillagkép uralkodik felettünk. De nevezik a legrangosabb angyalunk ünnepéről Szent Mihály havának is. Borízű, aranysárga, avarillatú, érett gyümölcsökkel teli hónap köszöntött ránk.

Fotó: Shutterstock.com

Kótyagos mulatság

Ha szeptember, akkor szüret! Országszerte rendeznek szüreti mulatságokat, érdemes felkeresni egyiket-másikat. A Tihanyi-félszigeten például már sokadik éve tartanak szüreti bulit, ahol zenés és kulturális programokkal szórakoztatják a megjelenőket.

Lesznek huszárok és csikósok, asszonykórus és rezesbanda. Szeptember 9-én, péntek este utcabállal kezdődik a mulatozás, és vasárnap is bállal zárul, közte pedig a csapból is folyik a friss must meg az érett bor, melyet neves helyi borászok kínálnak.

Még nyílnak a völgyben…

Mielőtt hó takará el a bérci tetőt, rakjuk rendbe a kertet. A zöldségeságyat illik kigyomlálni, a tavaszi hagymásokat el kell ültetni, a pázsitot kicsit meg kell szellőztetni és megtrágyázni.

A rózsát kezeljük le gombaölővel, a krizantémok elhalt virágait vágjuk le, ültessünk tavasszal nyíló virágmagokat, ültessük el az évelőket, akár új facsemetéket, cserjéket. Ha kevés az eső, alaposan öntözzük meg a fákat, bokrokat is, hogy átvészeljék a telet.

Agatha Christie Fesztivál a MOM-ban!

Szeptember 15–16-án sokféle színes programmal várja az Agatha Christie-rajongókat a budapesti MOM központ.

Megismerhetjük a híres filmek magyar hangjait egy kerekasztal-beszélgetés során, egy gyógynövényszakértőtől mindent megtudhatunk Agatha imádott kotyvalékairól, a mérgekről, részt vehetünk egy jellegzetesen angol ötórai teán, a Játékszín előadásában megtekinthetjük a Tíz kicsi négert, és részt vehetünk egy igazán autentikus gardenpartin a negyvenes évek jegyében.

Bővebb információ a programokról: www. budapest.imami.hu

Pihend ki a nyarat!

Attól, hogy vége a nyaralásos időszaknak, még nem kell teljesen lehúzni a rolót. Mi lenne, ha a nagyira bíznátok a gyerekeket, és kettesben a pároddal elutaznátok egy jó kis wellnesskikapcsolódásra?

Rengeteg wellness-szálló hirdet erre az időszakra akciós hétvégéket. A szaunában és a gyógyvizes medencékben megszépül a bőr, felfrissül a test, a finom vacsorák, no meg egy-két pohár bor felizzítja a szerelmi tüzeket. Csak 3-4 nap, és újjászületve indulhat a munkaszezon.  

A hónap verse

Mivel egyik összeállításunkban épp azt taglaljuk, mikor és milyen gyakran kell kimondanunk egymásnak ezt a legszebb szót, álljon itt Szabó Lőrinc Szeretlek című verse.

„Szeretlek, szeretlek, szeretlek,
egész nap kutatlak, kereslek,
egész nap sírok a testedért,
szomorú kedves a kedvesért,
egész nap csókolom testedet,
csókolom minden percedet.

Minden percedet csókolom,
nem múlik ízed az ajkamon,
csókolom a földet, ahol jársz,
csókolom a percet, mikor vársz,
messziről kutatlak, kereslek,
szeretlek, szeretlek, szeretlek.”
(Szabó Lőrinc: Szeretlek)

Szeptember

8. Szűz Mária születésének ünnepe, Mária-névnap
12. Szűz Mária szent nevének ünnepe
15. A mozdonyvezetők napja
18. A rokkantak napja
20. A gyermekek világnapja
21. A magyar dráma napja
29. Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalok napja

Címkék: szüreti bál, szeptemberi kertápolás, szeptemberi jeles napok, agatha cristhie fesztivál

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!