A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, június!

Úgy mondják, az év hatodik hónapja, június a Napisten hava. Ennél szebb névvel nem is illethetnénk a nyár szikrázó fényében fürdőző első hónapot. Nevét egyébként Júnó istennőről kapta, aki Jupiter felesége volt.

Fotó: Shutterstock.com

Esős nyár?

Ha itthon fogunk nyaralni vagy a környező országokban, tarthatunk Medárd napjától, június 8-ától, mert ha aznap esik, bizony 40 napig el sem áll.

A hiedelem onnan ered, hogy a VI. században élő Medárd püspök egy erkölcstelenül mulatozó társaságot úgy kergetett szét, hogy 40 napos esőt zúdított rájuk. De ha aznap süt a nap, 40 napos szárazság következik a nyaralók örömére és a gazdák bánatára.

Kérj férjet Szent Antaltól!

Páduai Szent Antal, a XII. századi ferences szerzetes napjához, 13-ához sokféle népszokás kapcsolódik. Jó hír a nőknek, hogy ezen a napon tilos mindenféle munkálkodás, például liszthez se érhetnek, mert kelés nő a tenyerükön.

Az asszonyok pedig szentantalvirággal, vagyis liliommal a kezükben mennek a templomba. Ráolvasással e napon lehet kiválóan orbáncot gyógyítani.

A lányok végre kérhetnek férjet, sőt, hamarosan meg is találhatják a jövendőbelijüket, ha egész nap kenyéren és vízen böjtölnek, majd éjfélkor átugorják az ágyat, gyertyát gyújtanak és tükröt tesznek maguk mellé.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 6. számának 6. oldalán!)

Címkék: apák napja, szent iván éjszakája, medárd napja, júniusi jeles napok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!