A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, augusztus!

Beköszöntött a nyár utolsó hava. Rovatunkból megtudhatod, mit nem ajánlatos elfelejteni, és mi mindenre érdemes felkészülni ebben a hónapban.

Fotó: Shutterstock.com

Lőrinc nap előtt edd magad dinnyére!
Már nem sokáig jó a dinnye, így aztán most kell megenni. Hogy miért is jó? Mert lúgosítja a szervezetet, hidratál és egyben vízhajtó, salaktalanít, és mert finom!

És most jön a magja! Ki ne dobjuk! A dinnyemag tele van cinkkel, vassal, kalciummal és B-vitaminokkal, segíti a veseműködést és megóvja az érrendszert. Készítsünk belőle szotyit, vagyis forró serpenyőbe dobjuk bele és pirítsuk, míg pattogni nem kezd, majd fűszerezzük sóval, mézzel, chilivel, bármivel, eztán kevés vízzel pároljuk puhára. Ha a dinnyemagot megőröljük, teát is főzhetünk belőle, vesepanaszokra kiváló.

Kicsit matekozz azzal a gyerekkel!
Mindjárt itt a suli, bár ezt nagyon hervasztó kimondani. Ám ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk azonnal sikerélménnyel indítsa a tanévet, nem árt egy kicsit olvasgatni, matekozni vele. De nem kell feltétlen a konyhaasztalhoz ültetni, és vonalzóval verni a taktust, míg ő a szorzótáblát gyakorolja.

Lehet ezt játékosan is csinálni. Vigyük el magunkkal a nagy bevásárlásra, és miközben telepakoljuk a kosarat, adjuk össze együtt fejben az árakat, szorozzuk be, ha öt joghurtot vettünk, darabját hetven forintért, az mennyi lesz összesen, satöbbi. Az olvasást is gyakorolhatjuk laza formában, kérjük meg, hogy olvassa fel a tévéújságot, mert mi nem látunk jól szemüveg nélkül, vagy adjuk oda neki kamaszkorunk titkos naplóját. (Jó, azt azért ne, csak vicc volt).

A lényeg, ne kötelességből olvasson és számoljon, azt ráér majd szeptemberben, hanem segítőkészségből, szórakozásból, játékból.

Most kell vásárolni!
Amerre a szem ellát, fél áron vagy még olcsóbban árulják a nyár legszebb kellékeit: szandált, fürdőruhát, szalmakalapot, lenge, szélben repkedő ruhát. Jövőre biztos más lesz a trend, de egy szép lábbeli jövő nyáron is épp oly mutatós lesz a lábunkon, mint idén, főleg, ha klasszikus fazon. Ezzel nem veszíthetünk! Gyerünk vásárolni, mert lesz még tavasz és nyár jövőre is, arról nem is beszélve, hogy akár szeptember végéig is hordhatjuk az idei zsákmányt.

Kimaradt a nyaralás? Irány az Istria!
Kocsival 5-7 óra alatt el lehet jutni a tengerig, ahol akár pár nap alatt megtelik az ember szíve fénnyel és kékkel. Augusztusban, szeptemberben még mindig csodálatos hetet tölthetünk, mondjuk Horvátország tengerpartjain. A szállás neten lefoglalható, az ételek ínycsiklandók, főleg a fekete kagyló vagy a nyárson sült malac. Az Istria ódon városkáiban barangolni igazi romantikus kikapcsolódás, szívemből ajánlom például Rovinjt vagy Vrsart. Ha messzebbre vágynánk, annak sincs akadálya, hiszen ilyenkor lehet igazán jó kis last minute utakat kifogni. Érdemes megszökni és jól feltöltődni, mert hosszú telet kell majd átvészelnünk.

Isteni színjáték a hulló csillagok havában
A Perseidák meteorraj idén is menetrendszerűen érkezik: augusztus 10-15-e között lehetünk tanúi annak az égi jelenségnek, amelyet Szent Lőrinc könnyeinek is szokás nevezni. Óriási csillaghullásban gyönyörködhetünk, ha kitartóak vagyunk. A Perseidák Perseus csillagképről kapta nevét, ugyanis megfigyelték, hogy a nyaranta érkező meteorraj mindig ennek a csillagképnek az irányából érkezik. A hullócsillag figyelés remek nyáréjszakai program lehet, és kívánhatunk is valamit, hiszen hulló csillagot látva, vágyunk valóra válhat…

Mininaptár 
1. Az anyatejes táplálás világnapja
9. Az állatkertek napja
10. Lőrinc napja
13. A balkezesek világnapja
16. A hontalan állatok világnapja
20. Szent István államalapító, és az új kenyér ünnepe
29. A magyar fotográfia napja

Címkék: shopping, nyaralás, matek, perseidák, lőrinc nap, meteorraj

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!