Ridikül Magazin logo

Apropó, augusztus!

Beköszöntött a nyár utolsó hava. Rovatunkból megtudhatod, mit nem ajánlatos elfelejteni, és mi mindenre érdemes felkészülni ebben a hónapban.

Fotó: Shutterstock.com

Lőrinc nap előtt edd magad dinnyére!
Már nem sokáig jó a dinnye, így aztán most kell megenni. Hogy miért is jó? Mert lúgosítja a szervezetet, hidratál és egyben vízhajtó, salaktalanít, és mert finom!

És most jön a magja! Ki ne dobjuk! A dinnyemag tele van cinkkel, vassal, kalciummal és B-vitaminokkal, segíti a veseműködést és megóvja az érrendszert. Készítsünk belőle szotyit, vagyis forró serpenyőbe dobjuk bele és pirítsuk, míg pattogni nem kezd, majd fűszerezzük sóval, mézzel, chilivel, bármivel, eztán kevés vízzel pároljuk puhára. Ha a dinnyemagot megőröljük, teát is főzhetünk belőle, vesepanaszokra kiváló.

Kicsit matekozz azzal a gyerekkel!
Mindjárt itt a suli, bár ezt nagyon hervasztó kimondani. Ám ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk azonnal sikerélménnyel indítsa a tanévet, nem árt egy kicsit olvasgatni, matekozni vele. De nem kell feltétlen a konyhaasztalhoz ültetni, és vonalzóval verni a taktust, míg ő a szorzótáblát gyakorolja.

Lehet ezt játékosan is csinálni. Vigyük el magunkkal a nagy bevásárlásra, és miközben telepakoljuk a kosarat, adjuk össze együtt fejben az árakat, szorozzuk be, ha öt joghurtot vettünk, darabját hetven forintért, az mennyi lesz összesen, satöbbi. Az olvasást is gyakorolhatjuk laza formában, kérjük meg, hogy olvassa fel a tévéújságot, mert mi nem látunk jól szemüveg nélkül, vagy adjuk oda neki kamaszkorunk titkos naplóját. (Jó, azt azért ne, csak vicc volt).

A lényeg, ne kötelességből olvasson és számoljon, azt ráér majd szeptemberben, hanem segítőkészségből, szórakozásból, játékból.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 27. számának 8. oldalán!)

Címkék: shopping, nyaralás, matek, perseidák, lőrinc nap, meteorraj

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!