A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Anya, te híresebb vagy, mint Taylor Swift?

A kérdést Julia Roberts kisebbik fia, a 12 éves Henry szegezte édesanyjának. Mert hát valakihez csak kell hasonlítania világhírű édesanyját. Az anyukát, aki a filmekben rendre más gyerekek anyukájaként tűnik fel.

Fotó: PuzzlePix

Julia Roberts házasságáról tavaly ősszel elég hihetetlen hírek láttak napvilágot. Több bulvárújság állította, Roberts tökéletes házassága Denny Moder operatőrrel válságba került.

Tulajdonképpen csak a gyerekek miatt élnek még együtt, és a válást csak a közelgő karácsony miatt nem siettetik. A történet felkavarta a hollywoodi állóvizeket, hiszen a színésznő magánélete viszonylagos tabu volt.

Roberts híres arról, hogy családját igyekszik teljes mértékben elszigetelni a nyilvánosságtól, róluk a legritkább esetben készülnek lesifotós képek.

Miért is készülnének, amikor a pozitív híreket nem nagyon fogyasztják az emberek? Azonban a válás lehetősége, ha nem is pletykaáradatot, de kisebb lökést váltott ki, heteken keresztül ezek a hírek uralták a lapokat. 

Roberts pedig Oprah Winfrey-nek volt kénytelen elmesélni, hogy mi is igaz mindebből. 

„A zöldségesnél láttam meg az első lapot”

A színésznő családjával épp bevásárolt a zöldségesnél, amikor az újságok között kiszúrta azt, amelyik először tudatta a világgal, hogy Julia Roberts házasságának immáron vége.

– Rettenetesen kellemetlen volt – mesélte a Winfrey-nek adott interjúban. – Nagyon-nagyon kellemetlen, amikor én annyira büszke voltam és vagyok a 16 éve tartó házasságomra! Kegyetlenül megsértette az érzéseimet, hiszen annyira boldog kapcsolatban élünk.

Aztán persze túlléptünk rajta, egy hét múlva már azon mulattam, hogy egy lap 150 millió dolláros válásról írt, aztán egy héttel később egy másik újság már 275 milliónál tartott. Olyan ez, mintha valaki (valemelyikünk) közben jelentős fizetést kapott volna…

Azért persze hozzátette, hogy a bulvárlapokban megjelent dolgokért soha nem azok felelnek, akikről a hírek szólnak. Abban pedig az égvilágon nincs semmi szégyellnivaló, ha egy ilyen helyzetben az ember segítő kezet kér a társától, a barátjától, de még akár a gyerekeitől is. 

Fotó: PuzzlePix

Apropó, gyerekek!

Robertsnek – mint közismert – három gyereke van: az idén a 15. születésnapjukat ünneplő ikrek, Hazel és Phinnaeus, valamint a 12 éves Henry. Amikor Winfrey azt kérdezte a színésznőtől, hogyan kezelik a srácok az ő ismertségét, nem kertelt.

„Valószínűleg nem értik ezt az egészet, sem az Oscar-díjat, sem mást, mert Henry nemrégiben arról faggatott, hogy engem elég sok ember ismer-e – mesélte. – Azt feleltem rá, hogy valószínűleg igen, mert sok filmben játszottam, és sokan látták ezeket.

De ez kevés volt neki. Valakihez hasonlítani akart. Anya, akkor te híresebb vagy, mint Taylor Swift? – kérdezte kis gondolkodás után. Nos, erre nem tudtam válaszolni.”

A hírnévről hát ennyit, Henry vélhetően ezt a megválaszolatlan és számára felfoghatatlan kérdést a többi mellé tette. De azzal tényleg nehezen tudnak mit kezdeni a srácok, hogy édesanyjuk más gyerekek anyukáját alakítja a filmvásznon.

Erre is rákérdezett a kis Henry, mire anyukája úgy döntött, ideje, hogy bemutassa filmbéli gyerekeit a valóságos csemetéknek. Meghívta hát magához legújabb, felkavaró témájú (Egy fiú hazatér) filmje szereplőit Lucas Hedgest és Kathryn Newtont.

Jóval a forgatás előtt ebédre invitálta őket, és amíg ő délelőtt a konyhában főzött, leküldte a tengerpartra mind az öt gyerekét. A valóságosakat és a filmbélieket is. Mire délben a terített asztalhoz ültek, a gyerekek már jó barátságban voltak egymással (ha nem is lettek testvérek).

Ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy Henry és az ikrek is megértsék, és különbséget tudjanak tenni valóságos édesanyjukés filmbéli karakterei között.

S hogy mostanában melyik filmjét nézné meg szívesen gyerekeivel együtt Roberts? Nyilván nem a Micsoda nő!-t, viszont annál inkább a szívbemarkoló és örökre nyomot hagyó Acélmagnóliákat. 

Kamaszok, Instagram meg a többi

Arra a kérdésre, hogy Roberts elegendőnek tartja-e a mai világban, ha egy anya kizárólag a feltétel nélküli szeretettel óvja a gyerekét, azt felelte: ez sokkal bonyolultabb annál, mintsem hogy könnyen megválaszolható lenne.

Mert bár ő simán azt mondja saját édesanyjának, hogy nem ismeri eléggé a mai kamaszokat, de az igazság az, hogy sem ő, sem a férje sem tud sokkal többet róluk. „Néha kérdeznek, kérnek a gyerekek ezt-azt. Ilyenkor azonnal nemet mondok, és azt, hogy el kell ebben mélyednem. Mert sokszor fogalmam sincs arról, hogy valójában miről is beszélünk…

Ahogy Roberts gyerekei nőnek, úgy változik ő is. Néhány évvel ezelőtt senki nem gondolta volna róla, hogy majd az Instagramon posztolgat, és lám, tavaly nyár óta saját oldala van több mint ötmillió követővel világszerte.

„Az történt – idézte fel –, hogy egyszer nálunk aludt az unokahúgom, Emma. Reggel együtt ébredtünk, kártyáztunk, játszottunk, úgy, mint bármelyik másik család. Aztán Emma kitett egy képet rólunk az Instagramra.

Rengeteg negatív kritikát kaptam érte. A kommentelők szerint rosszul öregszem, és éppen ezért nem engedhetem meg magamnak, hogy ilyen képek napvilágot lássanak.

Megrázott, mert pontosan tudom, hogy 50 éves elmúltam, ők is tudják, de nagyon rosszulesett. Az még inkább, hogy ennek a fotónak a lényegét nem látták meg, a pillanat szépségét és a boldogságot, hogy egy család együtt van.

Nagyon szomorú voltam miatta. Akkor döntöttem el, hogy igenis, lesz nekem ilyen oldalam, megmutatom a többi arcomat is.

Igyekszem kitalálni dolgokat az oldalra, de közben mérlegelek is, hogy barátságos, kedves is tudjak maradni, és megőrizhessem a magánéletemet. A barátnőm, Sarah (Sarah Jessica Parker) ezt elképesztően jól csinálja, ő még beszélget is a követőivel.”

Fotó: ADS Service

Minden családdal előfordulhat: a drog ott bujkál mindenütt

Julia Roberts legújabb filmje az Egy fiú hazatér nagyon is valóságos történetet mesél el.

A film rendezője, forgatókönyvírója és producere Peter Hedges régóta várt arra, hogy filmre álmodja egy átlagosnak mondható amerikai család 24 órájának történetét, amely azzal kezdődik, hogy karácsony napján hazaállít a fekete bárány, azaz a 19 éves Ben, aki családjáról leválva élte a drogfüggők életét.

Az Egy fiú hazatér (Ben is back) című 103 perces filmet március 28-tól vetítik a hazai mozik. A főbb szerepekben: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance és Kathryn Newton látható.
A 22 éves Lucas Hedgest A régi város (Manchester by the Sea) című filmben nyújtott alakításáért, a legjobb mellékszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölték.
Hedges sokat tudott az ilyen típusú emberekről, saját családjában is éltek alkoholisták, drogfüggők szép számmal.

A film forgatókönyvét és a főszerepet valójában saját fiának, Lucasnak szánta, aki mit sem tudott erről.

Pontosabban csak azt, hogy édesapjával együtt soha nem szeretne ugyanazon a filmen dolgozni. De amikor kiderült, hogy a főszereplő, a filmbéli édesanyát alakító Julia Roberts is ragaszkodik az ő személyéhez, végtelenül meglepődött, és újragondolta a válaszát.

A film története egy anya őszinte, a fiához fűződő szeretetéről szól. Arról a megmásíthatatlan és megkérdőjelezhetetlen kapcsolatról, amely a legnagyobb problémák idején is összetart két embert.

Ben ugyanis bár hiába állítja, hogy tiszta és kiszállt a drog világából, a múltja kísérteni fogja. Amíg ő családjával együtt a karácsonyi misén vesz részt, addig Ben múltbéli ’kapcsolatai’ feldúlják a lakást, elviszik szeretett kutyájukat. Így üzennek, hogy Ben még sokkal tartozik nekik.

A fiú édesanyja védőszárnya alatt próbál meg leszámolni egy éjszaka folyamán mindazzal, amit maga mögött szeretne hagyni. Csak hát ez nemhogy nem egyszerű, hanem szinte lehetetlen.

A mama viszont nem engedi el fia kezét, a családból ő az egyetlen, aki bízik Benben. Vajon képesek lesznek-e minden ártó szándékkal szembeszállva és felülemelkedve újra egy család lenni?

Vajon meddig terjed az anyai szeretet, meddig kell fogni bármelyik gyerek kezét, és nem elengedni? Talán ezek a nálunk is bemutatott film legfontosabb és legkegyetlenebb kérdései. 

„A film olyan problémát mesél el, ami bármelyik családdal bárhol a világon, bármelyik pillanatban megtörténhet – mesélte végül Roberts. Újra és újra fel kell tenni a kérdést: mi ilyenkor a helyes magatartás: bízni benne, vagy nem hinni neki, jobban szeretni és még közelebb engedni? Nehéz, nagyon nehéz ügy.”

Címkék: julia roberts , oprah winfrey, egy fiú hazatér, roberts gyerekei, roberts válási pletykái

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!