A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Anya csak egy van

Szülei mindenkinek vannak. Még akkor is, ha már nincsenek, vagy sosem voltak. Vannak, mert ott hordozzuk őket a génjeinkben, a sebeikben, a sikereinkben. Tőlük függ az önmagunkhoz - és mindenki máshoz fűződő viszonyunk.

Fotó: Shutterstock.com

Az anyánk áldozatot hoz, átengedi a testét kilenc hónapon át, majd szinte kettéhasad, hogy a világra hozzon. Édesanya - azt szokták mondani, ez a legszebb szó a világon. Képzeteinkben egy lobogva szerető, végtelenül türelmes, csupa mosoly és csupa jóakarat, óvó, ölelő anya jelenik meg.

Ő a legfontosabb kapcsolat az életünkben, általa tudunk emberré válni, nővé, anyává. De mi van, ha az anyánk mégsem olyan mesebelien jó, türelmes és szerető? Mi van, ha egyszerűen csak emberi, tele sérelmekkel, sebekkel, félelemmel, féltékenységgel? Ha rideg, ha eltaszít, ha nem szeret? Mi van, ha az ő anyja sem volt jó, és nem tanította meg, hogyan kell jó anyának lenni?

A barátnő
Júlia anyja szexi volt, a dereka karcsú, a haja szőke, kora pedig nem volt. Ahogy férje sem, mert amikor Júliával teherbe esett, a fiúja elhagyta, és azóta is csak kalandozni jártak hozzá a férfiak.

Amikor Júlia tizenhét évesen beleszeretett Ádámba, Júlia anyja úgy negyven lehetett, de inkább ő viselkedett tiniként. A lányával és Ádámmal járt szórakozni, utazni, kocsmázni, bárokban töltötték a szombat estéket.

Egy nap Júlia az anyját Ádámmal találta az ágyban. A tekintete megfagyott, nem mozdult a meztelen párról: az édesanyjáról és a szerelméről. Az anya - látva lánya reakcióját - színpadiasan felnevetett, aztán valami olyasmit mondott, hogy jaj, most mit vagy úgy oda, ez csak szex. 

Ezután gyakran megesett, hogy osztoztak egy férfin, akit általában Júlia vitt haza. Tíz évvel később az anya egyre kétségbeesettebben kapaszkodott a lányába, gyakran zokogott, hogy magányos és öreg, volt, hogy öngyilkossággal fenyegetőzött.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 3. számának 26. oldalán!)

Címkék: anya-lánya kapcsolat, popper péter, susanne forward, mérgező szülők, zsarnokis szülők

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!