A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Amal Clooney, a legigazibb anticeleb és sztárfeleség

A 39 éves jogásznő napjaink legbefolyásosabb nője, állandó szereplője a magazinoknak, példakép. Egy igazi anticeleb, aki intelligenciájával és szépségével magába bolondította a világ legjóképűbb színészét. "Varázslatos dolog, ha találsz valakit, akit szerethetsz, és még inkább az, ha ő az, akire egész életedben vártál" - utalt tökéletes házasságára Clooney két évvel ezelőtt a Golden Globe-gála színpadán. Az a George Clooney, akit korábban a sztárvilág legkeresettebb szinglijeként tartottak számon

Amal Clooney és George Clooney
Fotó: PuzzlePix

Amíg Amal nem toppant be elegáns körömcipőjében a színész életébe, addig a négy Golden Globe és két Oscar-díjjal jutalmazott George a karrierjének élt. Éppen ezért mindenki meg akarta ismerni azt a nőt, aki megcsípte magának Hollywood legsármosabb agglegényét. Hogy ki fogta a nagyobb halat, az azonban nézőpont kérdése.

George Clooney, aki egyszer már belekóstolt a házaséletbe, pár évvel korábban még biztos volt benne, hogy nem nősül meg többé: "Házasság? Voltam már nős, de nem tervezem, hogy még egyszer megteszem. Apaként sem tudom elképzelni magamat. Az egyik legfelelősségteljesebb dolog az életben a gyermekvállalás, de bennem egyszerűen nincs meg a késztetés." 

]Mert Amal tudatos nő. Tegyük félre egy pillanatra a "zsák a foltját" teóriát, és nézzük lecsupaszítva a helyzetet. A legelegánsabb ruhamárkákat felvonultató jogásznőt a színésszel való kapcsolata előtt is imádták az újságok, azonban bírósági ügyeit csak érintőlegesen említették. A 2013-ban London legszexibb ügyvédnőjének leginkább csak kifogástalan stílusát dicsértek.

Szerelem volt első látásra!
A Clooney család éppen egy ismerősük vacsorapartiján vett részt négy éve, ahova Amal is hivatalos volt. George szülei állítólag azonnal tudták, hogy ő a megfelelő nő fiuk számára. A vacsora során aztán egyértelművé vált, hogy Amal a színészt is levette a lábáról.
Ő vélhetően több akart lenni ennél a címnél. Amal számára egyértelműen nagy kockázatot jelentett az, hogy Mrs. Clooney-ként ismeri majd meg a világ, ugyanakkor az ebben rejlő lehetőségeket is felmérhette. Odáig vannak egymásért, ez kétségtelen, de az nem életszerű, hogy egy ilyen határozott nő csak hagyta magát sodródni a szerelemfelhőn. Továbbá azt sem lehet eltagadni, hogy George-nak köszönhető, hogy a világ megismerhette az okos és karizmatikus nőt, aki egyfelől tényleg gyönyörű, divatdiktátor sztárfeleség, másfelől viszont napjainkban az emberi jogok élharcosa. Kiválóan egyensúlyoz a két világ között, sőt olyan ügyekre tudja felhívni a figyelmet, melyeknek elkötelezett képviselője.

Ehhez azonban meg kellett tartania a két lépés távolságot a médiától. A magazinok ölni tudnának egy interjúért vele, ő azonban a magánéletéről egyáltalán nem nyilatkozik. Házasságát leginkább George szemén keresztül látjuk. Ő az, aki óvatosan, de hajlandó mesélni az életükről. Amal betartja a magának felállított szabályokat, miszerint ő elsősorban jogász, és nem hollywoodi celebfeleség.

Amal Alamuddin már azelőtt nagy névnek számított az igazságszolgáltatásban, hogy megismerkedett férjével. Intellektuális libanoni családból származik, de szüleinek el kellett hagynia a háború sújtotta Bejrútot, amikor Amal még csak kétéves volt.

Édesanyja, „A libanoni Liz Taylor” igazi szépségnek számított hazájában. Mindemellett sikeres karrierje volt, közel-keleti újságok és televíziós állomások újságírójaként dolgozott, és a mai napig is a legnagyobb hírcsatornák elemzője. Apja a bejrúti Amerikai Egyetem nyugalmazott üzleti tanulmányok professzora, valamint több publikált akadémiai tanulmány szerzője. Nagyapja pedig a libanoni kormány egyik minisztere volt.

MIELŐTT Ő LETT MRS. CLOONEY
A család végül az angliai Gerrards Crossban telepedett le, Amal itt kezdte meg tanulmányait. Első diplomáját az oxfordi St. Hugh’s College-ben szerezte meg, majd a mesterfokot a New York-i Egyetemen végezte el. Nemzetközi és emberi jogi szakjogászként hamar komoly sikereket ért el. Karrierjének kezdetén tagja volt annak az ENSZ-bizottságnak, mely a Rafik Hariri egykori libanoni miniszterelnök elleni merénylet elkövetőit állította bíróság elé.

Azóta ügyfelei között volt a WikiLeaks-alapító Julian Assange, Julia Timosenko, tanácsadója volt Kofi Annannak és a bahreini királynak, jelenleg pedig az Iszlám Állam terrorjának áldozatait, köztük, Nadia Muradot képviseli. Nemcsak Angliában, de Amerikában is praktizálhat. Tagja a New York-i, az angol és a walesi kamarának is. 

Amal harmincas éveinek közepére olyan karriert futott be, ami más jogásznak egy élet munkája. Férje ennyi idősen kezdte el forgatni a hírnevét megalapozó Vészhelyzetet, és még nagyon távol állt attól, hogy ő legyen Hollywood egyik legkeresettebb színésze. Egyértelmű, hogy ki vállalta a nagyobb kockázatot.

Amal tudja, milyen a kemény munka, a sikerért kőkeményen megdolgozott. Talán ezért sem szeretett volna először igent mondani George-nak, amikor 2013 őszén elhívta vacsorázni. „Nekem nincs időm randizgatni” – vágta rá. Végül engedett a csábításnak, és ezek után hirtelen felgyorsultak az események.

A pár 2014 áprilisában jelentette be eljegyzését, mindössze hét együtt töltött hónap után. Minden magazin Amal Alamuddinnal foglalkozott. Mindenki azt szerette volna tudni, miért pont őt választotta a házasságellenes Clooney? Azt a kérdést azonban senki sem tette fel, hogy Amal miért mondott igent egy színésznek.

AMAL CLOONEY, A VILÁG LEGBEFOLYÁSOSABB NŐJE
Miután azt hitte a világ, hogy pár hónap alatt kiismerte a feminista Amal Alamuddint, a jogtudor a menyegző után elhagyta leánykori nevét, hogy Amal Clooney lehessen. Ezzel a lépéssel azonban nemhogy nem vesztette el identitását, de talán a legbátrabb döntést hozta meg. Férje nevét viselve felismerte, hogy a házasság és a független siker nem zárja ki egymást.

George és Amal 2014 szeptemberében egy velencei luxusmenyegzőn házasodott össze. A párt az egykori római polgármester, Walter Veltroni adta össze, a lagzit pedig a város egyik legelegánsabb szállodájában, az Amanban tartották. Nyár óta pedig egy ikerpár, Ella és Alexander szülei.
Amal a kezdetektől fogva jól kezeli a sztárságot. Első randevújuk alkalmával legalább ötven fotós várta őket egy étterem ajtajában, de a jogásznő úgy kezelte a szituációt, mintha olimpiai érmes lenne a fotóriporterek figyelmen kívül hagyásában.

Ezzel egyértelműen lenyűgözte Clooney-t, akit évtizedek óta üldöznek a paparazzók. A libanoni szépségen látszódott, hogy számára nem lesz teher a hírnév.

De azt azért még ő sem sejtette, hogy azért fogja megkapni élete egyik legnagyobb elismerését, mert George Clooney felesége. Házasságuk előtt sikeres és okos ügyvéd volt, az igen után pedig beválasztották a világ legbefolyásosabb női közé. Hogy mostantól csak Mrs. Clooney lenne? Nem valószínű. De az igen, hogy igenis büszke erre a névre.

Címkék: jogász, karrier, george clooney, libanon, amal clooney, sztárvilág, emberi jogi szakjogász, a világ egyik legbefolyásosabb nője, anticeleb

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!