A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A telefon ma már szinte mindent tud

Gyakran hallani, hogy minek nekem okostelefon, hiszen úgyis csak beszélgetni akarok vele. Manapság azonban a telefon nem csak erre jó, hanem gyakorlatilag mindenre. Ha szánunk rá egy kis időt, hogy megtanuljuk, és egy kis pénzt, hogy legyen rajta internetünk, zsebünkben hordhatjuk a világot. Nézzünk hát néhány applikációt, vagyis programot, melyek használata átrepít minket a huszonegyedik századba. Íme egy kis "mi micsoda".

Fotó: Shutterstock.com

A Google  nem csak a böngészőt ad nekünk, hanem tárhelyet (Drive) offline és online működő térképet (Map) és ingyenes szótárt (Fordító).

A drive egy felhőalapú tárhely, amelyre feltölthető egy család vagy egy kisebb cég minden dokumentuma, alkotása és élménye. Bárhonnan elérhető. A drive-on tárolt anyagok mindenki számára láthatóak, akikkel megosztjuk a fiókunkat.

A Google-térkép egyben útvonaltervező, navigátor és idegenvezető is. Megmutatja, melyik útvonalon menj, ha sietsz, ha nem akarsz útdíjat fizetni. És azt is, hogy mit nézz meg ott, ahová mész, melyik étterembe térj be, ha megéheztél. És még számtalan egyéb információt is nyújt.

A Google-fordító tulajdonságai lenyűgözőek! Nem csak hogy egyre jobban fordít, de a fordítást szép hangosan fel is mondja. Ha lefényképezünk valamit, amin nyomtatott betűk vannak, akkor azt a szöveget is le tudja fordítani anélkül, hogy be kellene gépelni.

Külföldi étteremben rendelni? Szállodában bejelentkezni? Autószervizben javíttatni? Vásárolni? Orvoshoz menni? Többé nem ügy!

Az Olive Office Premium program ingyenes, kinyit és szerkeszt mindent: Wordöt, Excelt, PDF- és PPT prezentációs fájlokat is.

Használjunk minőségi vírusirtót (tömegével találunk a Google Playen), ami nem csak az aggályos oldalak támadásától, de az esetleg levélcsatolmányként érkező vírusoktól is megvédi készülékünket. 

A Go Backup alkalmazás a telefonon lévő összes adatot és programot lementi bármilyen adathordozóra. Ezért, ha a telefon elvész vagy megrongálódik, az új telefonra nem kell mindent újratelepíteni, beírni a nulláról. 

Az az Evernote lényege, hogy a telefonunkon és számítógépünkön folyamatosan keletkező káoszban gyorsan rendet teremt. Fotók, filmek, teljes honlapok, hangüzenetek, teendő listák, jegyzetek, minden, ami digitalizálható, nemcsak mappába rendezhető, hanem címkézhető is.

Tehát például, beütve az „Anyu” címkét minden azonnal megtalálható, ami anyuval kapcsolatos. SMS-ek, receptek, kedvenc zenék.

Az applikáció ingyenes, legfejlettebb, fizetős változata sem drága, ezer forintnál alig több havonta, de azzal már bárkivel és minden más kütyünkkel megoszthatjuk gyűjteményeinket.

LastPass: az applikációk közötti váltogatás, be- és kilépés ma már ugyanolyan könnyű, mint az utazás a határok nélküli Európában, minden jelszót megjegyezve segít észrevétlenül.

Címkék: google, applikáció, okostelefon, nő és a kütyü, könnyű használat, zsebünkben a világ

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!