A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A legújabb konyhai kütyük kevés pénzből

Mostanában egy-egy elektrotechnikai áruház háztartási osztálya már veri a szórakoztatórészleg kínálatát: több konyhai kütyü van, mint televízió és Hi-Fi. Mit érdemes ezekből venni, különösen akkor, ha valaki szingli, vagy csupán kétszemélyes háztartásban él?

Fotó: Shutterstock.com

Jó hír, hogy könnyedén kialakíthatunk egy olyan kis konyhát, ahol akár Michelin-csillagos minőségű ételt is főzhetünk: kis helyen, kevés pénzből, rövid idő alatt és energiatakarékosan. Törekedjünk a könnyen alakíthatóságra, hogy bármit bármikor megváltoztathassunk.

Éppen ezért tűnik fölösleges beruházásnak egy hagyományos sütő és főzőlap kombináció, legyen bár gáz vagy kerámia főzőlapja. Ez akkor is igaz, ha már 80.000 forintért csábító, márkás darabokat kapni. Sok helyet foglal, mozdíthatatlan, és szinte sohasem használjuk ki a kapacitását.

Sokkal hasznosabb egy guruló konyhaasztal, melynek alsó polcain okosan kiválasztott könnyű kis gépek sorakoznak. Legfontosabb ezek közül egy indukciós főzőlap. Ezeket már 10.000 forint alatt meg lehet vásárolni olykor-olykor, kicsivel felette mindig, mindenhol, de ne kapkodjuk el.

Érdemes elolvasni az interneten a vásárlók véleményeit a termékekről, hamar kiderül, hogy a legolcsóbb lapok hangosak, hőmérsékletük csak ugrásokkal szabályozható (általában csak 10 fokonként) és pontatlanok.

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha valamit csak melegen akarunk tartani, viszont forrni kezd és kifut... 30.000 forintért már van ugyanebből tökéletes darab is. Ne felejtsük el, hogy az indukciós főzőlapon csak olyan edényt tudunk használni, amelyik mágnesezhető, vagyis feltapadna rá a mágnes.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 3. számának 50. oldalán!)

Címkék: indukciós főzőlap, vákumfóliázó gép, légkeveréses főzőedény, kontakt grill

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!