A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A leggyakoribb betegségek harminc, negyven és ötven felett

Húszas éveikben a nők legfeljebb fájdalmas menstruációval küzdenek. És harmincas éveikben sem betegeskednek sokat. Ekkor azonban már előfordulhat, hogy fáj a fejük, a gyomruk. Összeállításunkban sorra vesszük a harmincas, negyvenes és ötvenes éveikben járó nők leggyakoribb egészségügyi problémáit. Okaikat és kezelésük módját.

Fotó: Shutterstock.com

AZOK A CSODÁLATOS HARMINCASOK

Harmincéves korban az erek rugalmasak, a csontozat erős, a tüdőkapacitás az ideális 5 liter körül mozog. Igaz átlépve a harmadik ikszen, évente egy százalékkal gyengülnek a csontok. Az első ráncocskák is megjelennek. Lássuk, mi kínozza meg leggyakrabban a harmincas nőt

Herpesz

Viszketés, feszítő érzés, fájdalom, hólyagocsák, melyek kifakadnak és összeolvadnak, néhány nap múlva pörkösödnek, és úgy tíz nap múlva hegesedéssel gyógyulhatnak. Sajnos, ha egyszer elkaptuk, a vírus életünk végéig lappang az idegsejtjeinkben.

Egyelőre nem létezik olyan szer, amely végleg megszabadítana tőle. Gyakran visszatérő fertőzés esetén érdemes az immunrendszert erősítő gyógyszeres kezelést is alkalmazni.

Migrén

A rohamokban jelentkező fejfájás a nőknél háromszor olyan gyakori, mint a férfiaknál. Okát a kutatók ma sem ismerik pontosan. Legfontosabb az, hogy megfigyeljük, mi váltja ki a rohamokat. Ha ezt tudjuk, próbáljuk elkerülni a kiváltó tényezőket.

Ha a fejfájás már elkezdődött, pihenjünk le elsötétített szobában. Tegyünk váltott hideg-meleg borogatást a tarkóra. A havonta többször jelentkező fejfájás ellen ma már léteznek megelőző gyógyszerek.

A MAGABIZTOS NEGYVENESEK

A 40-es évek a magabiztosság évtizede. Az életkor egészségügyi problémái, a vérzészavarok, a látás és a laborértékek kisfokú romlása elsősorban hormonális változásra vezethetők vissza. A visszér hátterében inkább a hajszolt, mozgásszegény életmód áll. 

Kimaradozó menstruáció

A rendszeres menstruáció kimaradhat nagyobb stressz, fizikai megterhelés vagy terhesség miatt. De egy-egy menstruáció kimaradása már a változó kor kezdetét is jelezheti ebben az életkorban. Ha a hátterében nincs betegség, gyógyszerek nélkül is meg lehet szabadulni a tünetektől, teljes tápértékű étrenddel, rendszeres testgyakorlással és relaxációval.

Hasznosak még a ligetszépe olajat, ginzenget, méhpempőt tartalmazó készítmények is.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 30. számának 50. oldalán!)

Címkék: egészséges táplálkozás, megelőzés, testmozgás, kockázat, harminc felett, ötven felett, életvitel, leggyakoribb betegségek, negyven felett

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!