A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A Jolie-Pitt háború

Angelina Jolie és Brad Pitt válása közel áll ahhoz, hogy a sztárvilág történetének egyik legbotrányosabbja legyen, és úgy tűnik, ehhez minden eszköz szentesíttetett.

Fotó: Shutterstock.com

Angelina Jolie és Brad Pitt válása most a legzaftosabb sztori Hollywoodban, mely elsőre talán humorosan hangzik, de a történet nyolc főszereplője számára maga a pokol.

A pár 2016 szeptemberében közös nyilatkozatban jelentette be, hogy pontot tesz házassága végére, és ennyi idő után joggal hihetnénk azt, hogy közelednek a válóper végéhez, de ez közel sincs így.

A helyzet gyakorlatilag pár héttel ezelőtt érte csak el a forráspontját, amikor egy kiszivárogtatott peres dokumentumban a színésznő azt nehezményezte, hogy Brad nem támogatja kellő összeggel hat gyermekét.

A színész ügyvédje, tisztázva a helyzetet, a médiában vágott vissza Jolie-nak, miszerint ügyfele közel 1,3 millió dollárnyi (360 millió forintnyi) gyerektartást fizetett eddig, a nyilatkozatban pedig azzal vádolta meg Jolie-t, hogy a háttérben mozgatva a szálakat ő manipulálja a nyilvánosságot.

De hogyan jutott el a sztárpár addig, hogy semmit sem számít az együtt töltött 12 év?

Szerelmük történetét mindenki ismeri, és biztos, hogy mindenkinek van róla véleménye. Angelina Jolie Jon Voight Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színész lányaként mutatkozott be Hollywoodnak, miután azonban szülei elváltak, kapcsolata apjával megromlott.

Karrierjének kezdetén olyan tények építették rosszlányimázsát, mint hogy súlyos evészavarral és drogfüggőséggel küzdött. 1999-ben pedig, amikor a Vakrepülés című filmjét forgatta Billy Bob Thornton oldalán, magába bolondította a nála 20 évvel idősebb színészt, aki éppen Laura Dern vőlegénye volt.

Bár kettőn állt a vásár, a botrányért Angelinát hibáztatták. Aztán a történet megismétlődött…

Fotó: PuzzlePix

Pitt Jennifer Aniston férje volt, amikor 2004-ben együtt forgatta a Mr. & Mrs. Smith című filmet Jolie-val, a csattanót pedig ismerjük: egymásba szerettek. Ismerős forgatókönyv, most azonban Jolie egy olyan kapcsolat felbontásához asszisztált, amit sokan nem tudtak lenyelni, hiszen Jennifer Aniston, a szomszéd lány, mindenki kedvence volt az áldozat.

A szexi, rejtélyes Jolie elszerette az ártatlan Anistontól élete szerelmét, legalábbis a külső szemlélők így látták a sztorit. Az emberek pedig előbb álltak a természetességet képviselő Jen oldalára, mint a korábban önpusztító, férfifaló Angie mellé.

A színésznőt házasságtörőnek bélyegezték meg, és ezt még a mai napig sem sikerült lemosnia magáról. Pedig egy egész évig, Brad és Jennifer válásának lezártáig a pár nem is mutatkozott együtt.

Aztán 2005-ben egy lesifotó a színészről és Angie örökbe fogadott fiáról, Maddoxról, amint a tengerparton homokvárat építenek, egyértelművé tette a világ számára, miért, azaz kiért ért véget az a házasság, melyet korábban mindenki tökéletesnek hitt.

„Maddox egyszer csak apának hívta Bradet. Fantasztikus volt. Egy hotelszoba padlóján ültünk, és autókkal játszottunk, amikor kimondta, nem szóltunk semmit, csak néztük egymást. Szerintem ez volt a meghatározó pillanat, amikor Brad eldöntötte, hogy egy család leszünk” – osztotta meg Jolie 2006-ban a Vogue magazinnal a megható történetet.

A saját verziójuk megismertetésével az volt a céljuk, hogy maguk mellé állítsák a világot, a nyilvánosság pedig tényleg megpróbálta őket kedvelni. 

A pár három közös gyermekkel, Shiloh-val és az ikrekkel, Knoxszal és Vivienne-nel, valamint az örökbe fogadott Maddoxszal, Zaharával és Paxszel úgy tűnt, meghazudtolja a számukra vizionált rövid jövőt. Sőt, kapcsolatukat 2014 augusztusában egy esküvővel is megerősítették.

Mi siklott akkor félre?

Angelina 2013-ban mindkét mellét eltávolíttatta, két évvel később pedig petefészkét és petevezetékeit is. A színésznő édesanyja petefészekrákban hunyt el, orvosi vizsgálatok alapján a betegség Jolie-nál is nagy eséllyel kialakulhatott volna, akár csak a mellrák, ezért egyezett bele a javasolt prevenciós operációkba.

A nehéz döntés, a műtét és a felépülés időszakában Brad volt a színésznő támasza, ez a kemény időszak azonban mindkettejükben nyomot hagyott.

Fotó: www.unhcr.org

Mindeközben a hat gyermek nevelése is óriási kihívást jelentett számukra, nem tudták kordában tartani őket, melyben az sem volt segítségükre, hogy alapjaiban különböztek nevelési elveik. Brad a feszültség levezetéseképpen egyre többször nyúlt a pohár után, majd a mámoros állapot állandósulni látszott.

2016. szeptember 14-én aztán egy családi utazás során Pitt állítólag ittas állapotban bántalmazta fiát, Maddoxot egy privát repülő fedélzetén. Ez volt az a pont, amikor Jolie-nál betelt a pohár, napokkal később pedig kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva beadta a válási papírokat.

Miért lett mégis Angelina Jolie a hunyó?

A világ két részre szakadt, és annak ellenére is úgy tűnik, Brad oldalára többen álltak, hogy a színész a GQ magazinnak adott tavaly tavaszi interjújában beismerte, csak magának és alkoholproblémájának köszönheti, hogy elvesztette a családját.

Angelina Jolie indítékai megkérdőjelezhetetlenek, ő a gyerekek érdekeit tartotta szem előtt. Javára írható továbbá, hogy az elmúlt évek válással kapcsolatos nyilatkozataiban folyamatosan a családi egységet, az egymás iránti tiszteletet hangsúlyozta, a lapok hasábjain nem kezdett nyílt háborúba.

A bírósági dokumentumok megszellőztetéséhez sem volt köze a színésznőnek a sajtónak nyilatkozó rokon szerint, valaki részleteket adott el a sajtónak azért, hogy téves és méltánytalan képet fessen a helyzetről, leginkább Jolie-ról. Ez sikerült!

Pedig Angelina számára a dolgok nagyon is nehézzé váltak.

A színésznő 43 évesen egyedül maradt, hat különböző korú gyereket próbál koordinálni, tette ezt kilenc hónapig egy albérletben, ahol gyakorlatilag a bőröndjeikből öltözködtek, később pedig egy új Los Angeles-i házban, ahol már nem sürögnek-forognak a dadák a lurkók körül.

Fotó: PuzzlePix

Jolie mindezek ellenére megpróbálta a szokásos mederben folytatni az életét, befejezte a First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia című filmjét, melyet rendezőként jegyez, de humanitárius feladatait sem hanyagolta el, csatlakozott a namíbiai erdők védelmi missziójához, ennek keretében pedig a helyi kormánnyal karöltve egy facsemete-neveldét is létrehoz majd.

A színészethez is visszatért, jelenleg a Demóna második részét forgatja Londonban. Egy új Angelina Jolie mutatkozott be, aki nem Brad Pitt felesége, hanem egy egyedülálló anya, aki megpróbál jót tenni a gyerekeivel és a világgal. Miközben akit félresöpör ebben a kacifántos történetben, az talán éppen önmaga.

Ennek ugyanis voltak jelei, hiszen féloldali arcidegbénulást diagnosztizáltak nála, melynek kialakulásához a válás okozta stressz is nagyban hozzájárulhatott. Bár Angelina az akupunktúra segítségével felgyógyult, depressziójával a mai napig küzd.

Arról nem is beszélve, hogy a pletykák szerint az eddig is nádszálvékony színésznő alatt már 40 kilót sem mutat a mérleg. Még ennél is több indok kellene ahhoz, hogy a többség felnézzen a filmcsillagra, és együttérezzen vele?

Úgy tűnik, hiszen hiába lett csábítóból mintaanya az évek során, a rajongók egyszerűen nem felejtenek. Angelina továbbra is a farkas saját történetében, míg az alkoholproblémáját azóta legyőző Brad ismét csak az áldozati bárány.

Azért még van közös cél

Azonban Jolie nem kér a világ sajnálatából, ő már régen elfogadta azt, amit nagyfia mondott ki először: „mi már sosem leszünk normális család”.
Megannyi ismeretlen oldala és verziója lehet ennek a történetnek, melyeknek vélhetően csak a töredéke jut el a nyilvánossághoz, így elhamarkodott lenne bármelyikük feje felett is pálcát törni.

A végtelen háború, amely kibontakozni látszik az exek között, valószínűleg tartogat még meglepetéseket, de az elmúlt időszak drámája után remélhetően mindkét fél csendesebb vizekre evez, hiszen mindkettejük bevallott végső célja a gyerekek közös felügyelete.

Ami pedig Angelina megítélését illeti, az már most látszik, hogy ha a harcot meg is nyeri, a háborút már nem fogja tudni, amit akkor vesztett el, amikor akaratlanul, de véget vetett Jennifer Aniston tündérmeséjének.

A válóper legfontosabb állomásai

A Los Angeles megyei gyermek- és családvédelmi hivatal és az FBI vizsgálatot indított gyermekbántalmazás ügyében Brad Pitt ellen, mely alól bizonyíték hiányában felmentették. Angelina ennek ellenére elnyerte a per lezártáig a kizárólagos felügyeleti jogot, Brad csupán láthatást kapott, ezt is családjogi képviselő és pszichológus felügyelete mellett.

Idén nyáron a bíróság megtiltotta Jolie-nak, hogy csemetéit kivigye Amerikából, amíg le nem zárul a válóper, és arra figyelmeztették, hogyha nem rendezi kapcsolatát Braddel, nem biztos, hogy nála maradhatnak a gyerekek.

Angelina nem olvashatja el a gyerekek apjukkal váltott üzeneteit, miközben Brad frissített napirend szerint találkozhat gyerekeivel. A 17 éves Maddox az egyetlen, aki eldöntheti, szeretne-e találkozni apjával vagy sem.

Az augusztus elején napvilágot látott dokumentumok alapján Brad nem fizet tartásdíjat, miközben a színész ügyvédje szerint az exfeleségét és a gyerekeket az elmúlt két évben 360 millió forintnyi dollárral támogatta.

A legfrissebb hírek szerint az elharapódzott indulatok után Jolie úgy döntött, felgyorsítaná a procedúrát, hogy a jövő évet már független nőként kezdhesse, ehhez pedig ügyvédet váltott, mivel szerinte korábbi jogi tanácsadója nem képviselte megfelelően a gyerekek érdekeit.

Címkék: brad pitt, válás, szakítás, angelina jolie, gyermekfelügyelet, jennifer aniston, bíróság, mell levétel, kibékíthetetlen ellentétek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!