A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A bosszú

„A bumeráng visszaüt”, nyilatkozná egy beszélgetős tévéműsorban az ókori kínai bölcs, Konfuciusz, ha napjainkban élne, és a bosszúról kérdezgetnék. A maga idejében mindezt még így fogalmazta meg: „Mielőtt bosszút állnál valakin, két sírt áss!”

Fotó: Shutterstock.com

Mert ha pillanatnyi elégedettséget okoz is, azt hiszem, a bosszú a legbiztosabb módja annak, hogy olyanokká váljunk, mint a másik, a gaz, a szívtelen, aki miatt most megalázottnak érezzük magunkat.

Aki – ha szerelemről van szó – megcsalt, elhagyott bennünket, cafatokra tépte a lelkünket, belénk rúgott, mint egy ló, amit olyan szép állatnak hittünk eddig.

Akinek legszívesebben a szemét szúrnánk ki, nem pedig a kocsija kerekeit, a kocsiét, amelyben annyiszor ültünk együtt, suhantunk a napfényben, a becsapó huzat a hajunkat verdeste, nevettünk, és ő néha gyengéden a combunkra helyezte a tenyerét. Ó, a dög!

Többször láttam Robert Altman Rövidre vágva című filmjét, amelyben egy megsebzett pasi bezárkózik a volt barátnője lakásába, védőszemüveget tesz fel, beindítja a láncfűrészt, és módszeresen, komótosan mindent, de mindent apró darabokra vág, az összes berendezési tárgyat, bútort, tévét, könyvet, hogy az egészből végül csak egy bálaszerű kupac maradjon.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 6. számának 20. oldalán!)

Címkék: szerelem, csalódás, bosszú, konfuciusz, robert altman, rövidre vágva

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!