A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A böjtölés dicsérete

Tavasz közeledtével sokan foglalkoznak a méregtelenítés, a böjt gondolatával. Nem véletlenül a böjtölés egészségesebbé tesz, méregtelenít, és mellesleg fogyaszt is. Böjtölni persze sokféleképpen lehet. A megfelelő kúra kiválasztásához legjobb orvos segítségét kérni, miként komolyan böjtölni is csak szakértő felügyelet mellett szabad. Az alapproblémától függ, kinek melyik kúra ajánlott. Szakértőnk segítségével összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket.

Fotó: Shutterstock.com

A saját életemet akartam megmenteni

- Böjtölni nem könnyű. Sok múlik a helyen, a körülményeken. A legrégebben működő böjtterápiás központ a Dunakanyar fölött, a visegrádi fellegvár alatt, a pilisi erdő közepén van. A teraszról kizárólag fák borította dombokat látni.

Éjjelenként szarvasok lépteit hallani, hajnalonként fenyőrigók, világoskék kabátos cinkék, fekete- és sárgarigók vitatkoznak a fák ágain.

Böjtölni persze ott sem könnyű. Sok múlik az emberen is, aki a böjtöt vezeti.

Az asszonyt, aki több mint tizenöt éve, öt-tíz napos turnusokban böjtkúrákat vezet, Arádi Antóniának hívják. Daganatos betegségben szenvedő férje miatt hagyott föl minden üzleti tevékenységével. Kitanulta a Gerzson-kúra vezetését, a gyógynövények titkait, a természetgyógyászat sok ágát.

- Amikor a férjem súlyos beteg lett, kiköltöztünk Visegrádra, és én semmi mással nem foglalkoztam, csak vele. Meg akartam gyógyítani. Megtanultam a reformkonyha szerinti főzést, a reikit, az aromaterápiát. Két év halasztást sikerült számára kicsikarnom.

Amikor meghalt, naponta húsz altatóval sem tudtam aludni. Tudtam, ha élni akarok, egyedül kell kimásznom a gödörből. Elmentem egy léböjtkúrára. És ott rádöbbentem, hogy a böjt csodákra képes.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 3. számának 36. oldalán!)

Címkék: visegrád, léböjt kúra, buchinger kúra, mayr kúra, gerson kúra

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!